Tyson opäť v ringu: chce stáť v rohu Rusa Ibragimova

SITA|31. máj 2007 o 08:57

NEW YORK 31. mája (SITA, AP) - Mike Tyson sa chce vrátiť do boxerského ringu. Bývalý majster superťažkej hmotnostnej kategórie požiadal Športový kontrolný výbor štátu New Jersey (NJCAB) o možnosť asistovať ...

NEW YORK 31. mája (SITA, AP) - Mike Tyson sa chce vrátiť do boxerského ringu. Bývalý majster superťažkej hmotnostnej kategórie požiadal Športový kontrolný výbor štátu New Jersey (NJCAB) o možnosť asistovať v rohu ruského boxera Sultana Ibragimova pri jeho súboji o titul organizácie WBO so Shannonom Briggsom. Stretnutie sa uskutoční už v sobotu v Atlantic City a predtým, ako Tyson vstúpi počas prestávok medzi povrazy, musí odpovedať na otázky kontrolného výboru. Podľa NJCAB zaslal neúplnú žiadosť, ale ešte má čas ju doplniť, aby dostal licenciu. Uchádzač o miesto asistenta musí mať okrem iného prehľad o zdravotnom stave svojho zverenca, aby mohol včas zasiahnuť v prípade nebezpečenstva úrazu. V úlohe neoficiálneho poradcu doposiaľ nezdolaného Ibragimova pôsobil Tyson už 15. decembra 2005 počas duelu s Lancom Whitakerom, ktorý sa skončil knokautovaním súpera.

Najmladší šampión kráľovskej hmotnostnej kategórie v histórii profesionálneho boxu čelí v súčasnosti obvineniu za držbu návykových látok a riadenia vozidla pod vplyvom drog a nedávno musel požiadať súd o možnosť vycestovať z Arizony do Kalifornie. Boxera s kriminálnou minulosťou koncom minulého roka zadržali pri odchode z nočného klubu v Scottsdale. Jeho BMW vtedy takmer narazilo do policajného auta. V zadnom vrecku mu hliadka našla dva balíčky kokaínu, v škatuľke z cigariet v jeho aute potom ďalší. Po vypočúvaní Tyson pobudol vo väznici Maricopa County, následne ho však prepustili. Podľa policajnej správy sa Tyson priznal k častému užívaniu kokaínu, ale 22. januára pred vyšším súdom v Maricopa County trval na nevine vo veci držby návykových látok a riadenia vozidla pod vplyvom drog.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Tyson opäť v ringu: chce stáť v rohu Rusa Ibragimova