Tyson Fury vs. Anthony Joshua? Možno ešte tento rok!

Adrián Mečiar|1. máj 2020 o 02:00

Pandémia nového koronavírusu Sars-CoV-2 môže napokon úplne zmeniť aj trajektóriu, akou sa bude uberať superťažká váha svetového boxu. Na stole je britský duel Furyho a Joshuu, a to na úkor tretieho súboja medzi Furym a Wilderom.

Pandémia nového koronavírusu Sars-CoV-2 môže napokon úplne zmeniť aj trajektóriu, akou sa bude uberať superťažká váha svetového boxu. Na stole je britský duel Furyho a Joshuu, a to na úkor tretieho súboja medzi Furym a Wilderom.

Tysona Furyho mal čakať tretí duel s Deontayom Wilderom, Anthony Joshua mal zas v júni obhajovať svoje tituly proti Kubratovi Pulevovi. Vypuknutie pandémie kvôli ochoreniu Covid-19 však môže tieto plány zmeniť a ešte tento rok sa namiesto spomenutých duelov môžeme dočkať súboja medzi Furym a Joshuom.

Televízia ESPN tvrdí, že podľa jej zdrojov aktuálne prebiehajú rokovania o tomto súboji, ktoré medzi sebou vedú Joshuov promotér Eddie Hern a Furyho manažment MTK Global. Zástupcovia MTK podľa ESPN chcú, aby duel prebehol v Saudskej Arábii. Práve vplyvní partneri z Blízkeho východu majú zaplatiť mastnú sumu Deontayovi Wilderovi, od ktorého chcú, aby na ďalší zápas s Furym počkal do budúceho roku.

Komplikácie na Joshuovej strane má vyriešiť Bob Arum, promotér Kubrata Puleva, ale aj Furyho. 

Avšak zatiaľ čo Wilderov tím na margo špekulácii uviedol, že o ničom nevie, Bob Arum rovno priznal, že čaká na konkrétnu ponuku. Ak ho ponúknuté čísla oslovia, šanca na podpis kontraktu sa rozhodne zvýši. „Najprv si počkajme, akú ponuky prídu z Blízkeho východu. Počujeme o veľkom záujme Saudskej Arábie, Kataru či Emirátov, v zime a budúci rok sa chcú tieto krajiny opäť otvárať. Boli by sme za hlupákov, keby sme si nevypočuli ich ponuky," uviedol Arum pre ESPN.

Zákulisné vyjednávania potvrdil pre ESPN tiež Hern, ktorý priznal, že aktuálne sa rieši hlavne miesto konania. Najmä britských divákov zrejme bude mrzieť, že ich najväčšie boxerské esá sa proti sebe nepostavia na domácej pôde, no faktom je, že britský záujemca o usporiadanie súboja len ťažko prebije ponuky z Blízkeho východu.

A vzhľadom na súčasnú situáciu vôbec nemusí ísť o takú veľkú škodu. Zápas sa totiž v najbližších mesiacoch s najväčšou pravdepodobnosťou aj tak nebude môcť odohrať pred plným štadiónom.

V prípade, že sa zápas uskutoční, víťaz si z ringu odnesie opasky WBC, WBA, IBF, WBO a IBO. Svet by sa dočkal vôbec prvého zjednoteného šampióna od čias Lennoxa Lewisa.

 

Foto: Boxing Scene
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Tyson Fury vs. Anthony Joshua? Možno ešte tento rok!