Tvárou univerziády 2015 je Barteková

Snímka z oficiálnej stránky SZU.
Snímka z oficiálnej stránky SZU. (Autor: www.tatry2015.sk)
TASR|28. okt 2014 o 11:44

Verím, že každý návštevník si odnesie aspoň také zážitky, aké sa mne spájajú s univerziádou, povedala.

BRATISLAVA. Necelé tri mesiace pred začiatkom 27. Svetovej zimnej univerziády slovenskí organizátori hlásia, že sú v termíne 24. januára - 1. februára pripravení zorganizovať súťaže v biatlone v Osrblí a tiež v bežeckom lyžovaní, severskej kombinácii a v skokoch na lyžiach na Štrbskom Plese.

Tvárou SZU sa stala športová strelkyňa Danka Barteková, viacnásobná medailistka z MS a ME a bronzová z OH 2012 v Londýne. Od roku 2013 je aj členkou Komisie športovcov v Medzinárodnom olympijskom výbore.

"Som rada, že som sa stala ambasádorkou tohto podujatia. Neváhala som ani chvíľku. Organizovanie SZU pre mňa znamená úspešnú diplomatickú propagáciu Slovenska, ktoré sa na chvíľku stane centrom športového diania. Slovensko som dvakrát reprezentovala na Svetovej letnej univerziáde, mám aj jednu medailu. Verím, že každý návštevník si odnesie aspoň také zážitky, aké sa mne spájajú s univerziádou," povedala Barteková.

Pri tvorbe video spotu SZU sa organizátori nechali inšpirovať tým, čo je Tatrám najbližšie a to je šport a turistika.

Tridsaťsekundový spot s názvom Sunlight preto tvoria zábery, ktoré dotvárajú charakteristiku slovenských veľhôr v celej ich kráse. Jeho tvorcom je populárny spevák a skladateľ Peter Aristone. Spot organizátori zatiaľ na oficiálnej stránke SZU 2015 neuverejnili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Tvárou univerziády 2015 je Barteková