Turnaj v Indian Wells vyhrala Wozniacka

TASR|20. mar 2011 o 21:24

Dánska tenistka Caroline Wozniacka sa stala prvýkrát v kariére víťazkou prestížneho turnaja WTA v kalifornskom Indian Wells.

INDIAN WELLS. Dánska tenistka Caroline Wozniacka sa stala prvýkrát v kariére víťazkou prestížneho turnaja WTA v kalifornskom Indian Wells (dotácia 4,5 milióna dolárov). Svetová i nasadená jednotka si vo finále dvojhry v zápase veľmi dobrej úrovne poradila s Francúzkou Marion Bartoliovou za 2:07 h v troch setoch 6:1, 2:6 a 6:3.

Wozniacka si pripísala na konto celkovo 14. singlový titul na ženskom profesionálnom okruhu, druhý v tomto roku. Vo februári rodáčka z Odense nenašla premožiteľku v Dubaji. Z Indian Wells si odnáša prémiu 700.000 dolárov a 1000 bdoov do rebríčka WTA. Bartoliová sa napriek finálovej prehre v pondelok vráti do elitnej svetovej desiatky.

Wozniacka pred mesiacom na turnaji v katarskej Dauhe dovolila uhrať Bartoliovej iba dva gemy, v Indian Wells jej Francúzka dala poriadne zabrať.

"Blahoželám Marion k fantastickému turnaju. Prepáč, že vo finále som ťa zdolala. V tenise na rozdiel od futbalu neexistuje remíza," povedala Wozniacka.

Bartoliová sa po neúspešnom finále neubránila slzám. "Caroline, dnes si ma rozplakala. Podala si vo finále výborný výkon a môžeš byť na seba hrdá," povedala wimbledonská finalistka z roku 2007.

Dvojhra - finále:

Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Marion Bartoliová (15-Fr.) 6:1, 2:6, 6:3

Favorizovaná Wozniacka v prvej časti stratila jediný gem za stavu 2:0, a to ako podávajúca. Tretí setbal premenila forhendovým krížnym obhodením.

V druhej časti síce Francúzka nevyužila brejkbal na 4:0, ale udržiavala si náskok a v ôsmej hre sa ešte raz presadila na príjme, keď Dánkin defenzívny krížny bekhend išiel vedľa. Wozniacka na úvod rozhodujúceho dejstva prerazila súperkino podanie z 0:30.

Na príjme v tretej hre síce premrhala náskok 40:0, ale v piatom geme už takéto vedenie zužitkovala - 4:1 a servis. Francúzka potom síce ešte zmazala jeden brejk (3:4*), nie však celé manko.

V deviatej hre ako podávajúca poslala pri druhom mečbale Dánky bekhend za základnú čiaru. V tomto sete sa ukázalo, že oba základné údery obojručne hrajúca Bartoliová vložila proti majsterke obrany predsa len priveľa síl do druhej časti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Turnaj v Indian Wells vyhrala Wozniacka