Tretiak chce znížiť počet legionárov v KHL

SITA|29. jún 2011 o 12:20

Pre prezidenta ruskej hokejovej federácie je hlavným cieľom spraviť všetko preto, aby reprezentácia vyhrala olympijské hry v Soči.

MOSKVA. Prezident Ruskej hokejovej federácie (FHR) Vladislav Tretiak na stretnutí zástupcov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), FHR, ministerstva športu či Ruského olympijského výboru navrhol až do ZOH 2014 v Soči znížiť počet legionárov v nadnárodnej súťaži KHL na troch.

"Naším hlavným cieľom je konsolidovať sily a všetko nasmerovať k rozvoju hokeja a celkovému triumfu na olympiáde," uviedol pre Sport-Express Tretiak a pokračoval: "Vystúpil som s iniciatívou, aby sa maximálny počet legionárov v KHL znížil v jednom klube na troch. Zároveň som navrhol, aby sa tak udialo len do olympiády v Soči."

Šéf FHR ďalej prezradil, že na stretnutí sa venovali aj problematike brankárov v KHL. Podľa Tretiaka talentovaní ruskí brankári nemajú príliš veľkú šancu presadiť sa v prestížnej súťaži, miesto im údajne zaberá veľké množstvo legionárov z celého sveta. "Zvažovali sme možnosť zavedenia kvót, na základe ktorých by mohli kluby KHL angažovať len najlepších brankárov na svete, ktorí majú na svojom konte dostatočné množstvo štartov za reprezentáciu svojej krajiny. Napríklad sto. V prvom rade sa musíme zaujímať o progres ruského hokeja. V Sovietskom zväze bola ligová súťaž na vysokej úrovni aj bez zahraničných hráčov."

Okrem otázky legionárov sa na stretnutí venovali aj kalendáru súťaže. Viktor Tichonov a Boris Majorov ako trénerskí experti uviedli, že z pohľadu tréningov je súčasný rozpis KHL nevyhovujúci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Tretiak chce znížiť počet legionárov v KHL