Tréningovú halu chce HC Lev postaviť na popradskom sídlisku

(Autor: SITA)
SITA|4. nov 2011 o 08:45

V zmluve s mestom Poprad sa klub HC Lev Poprad zaviazal, že tréningovú halu postaví do 30. júna 2012.

POPRAD. Na najľudnatejšom sídlisku Juh III v Poprade sa pripravuje hokejová výstavba. Priamo medzi bytovými domami pri Základnej škole Letná plánuje účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Poprad postaviť tréningovú halu.

Mesto už začalo proces zmeny a doplnku územného plánu. Verejnosť sa k návrhu na zmenu územného plánu môže vyjadriť takmer do konca novembra.

Podľa návrhu na zmenu územného plánu by hokejová hala mala vyrásť vo vnútrobloku s prístupom od Novomeského ulice.

Nová hala by mala mať okrem ľadovej plochy pre hokej aj hľadisko s kapacitou do 200 sedadiel a deväť šatní pre hráčov a trénerov. Tréningovú hokejovú halu by mali v budúcnosti využívať športové triedy ľadového hokeja. Tie by sa mali presťahovať zo Základnej školy v Spišskej Sobote na Základnú školu Letná. Pri novej hale sa má vytvoriť aj 36 parkovacích miest. V súčasnosti je toto územie

Tréningovú hokejovú halu plánoval HC Lev Poprad pôvodne postaviť vedľa existujúceho zimného štadióna v Poprade. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade ešte 18. apríla schválili na jej výstavbu prenájom pozemku s rozlohou 5000 štvorcových metrov.

V zmluve s mestom Poprad sa klub HC Lev Poprad zaviazal, že tréningovú halu postaví do 30. júna 2012. Primátor Popradu Anton Danko na viaceré otázky o zmene miesta neodpovedal.

HC Lev Poprad pripravuje okrem tréningovej haly v Poprade aj výstavbu štadióna s kapacitou 9000 miest.

"Klub tiež disponuje pozemkom, na ktorom by nová hala mala stáť. V tejto chvíli sa pripravuje projektová dokumentácia pre výstavbu nového, moderného štadióna. Všetky aktivity súvisiace s výstavbou nových hál sú lokalizované pri areáli AquaCity a súčasného zimného štadióna. Miesto a začiatok výstavby tréningovej haly je v štádiu rokovaní s mestom a dodávateľskou firmou," uviedol ešte pred týždňom Pavol Gmitter z HC Lev.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Tréningovú halu chce HC Lev postaviť na popradskom sídlisku