Vlado Weiss zahral všetkým na City a Trnava odpálila atómovku (tréneroviny)

Zľava Patrik Iľko, Dávid Ďuriš a Adrián Kaprálik sa tešia po strelenom góle v zápase DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina v 10. kole Niké ligy.
Zľava Patrik Iľko, Dávid Ďuriš a Adrián Kaprálik sa tešia po strelenom góle v zápase DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina v 10. kole Niké ligy. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|7. okt 2024 o 08:30

(Ne)tradičné zhrnutie 10. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Čím začať. Ivan Galád je späť v lige, Slovan otvoril kamenný fanshop a nemusí dresy predávať v tej TOI-TOIke vedľa Tehelného poľa.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Deviaty diel nájdete tu.

Prišlo a odišlo City a my presne vieme, koho kedy Pep objal.

Bol to práve Pep Guardiola, kto svetu oznámil, že Vlado Weiss mladší čoskoro oznámi svoj koniec.

Emotívne to zobral aj jeho otec, ktorý už tak trochu tradične povedal, že aj on možno v blízkej dobe niečo oznámi.

Každý by len oznamoval, ale hrať nemá kto.

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčin 1:1

6150 divákov

Slovan doma len remizoval s Trenčínom a tak sme sa znovu dočkali momentu, kedy spolu odhaľujeme tajničku o tom, kto nemá a kto má na to, aby hral za Slovan.

Bol to celkovo taký čudný zápas. Slovan naň nastúpil prvýkrát po oznámení konca kariéry mladého Vlada. Ako by povedal svetovo uznávaný expert na pandémiu, pán rotoped Kotlár, Vlado mal dlhodobo problém s Eiffelovkami.

Kariéru však ukončil, lebo sám usúdil, že mužstvu nemá čo dať a psychicky vyhorel. Symbolicky po zápase proti mužstvu, ktoré ho do veľkého futbalu vychovalo. Snáď si to ešte rozmyslí a potiahne aspoň do konca sezóny.

VIDEO: Zostrih zápasu ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčin

Je ale pravda, že keď Slovanu chýbajú 3-4 opory, má problém. Zápas nevyšiel takmer žiadnemu z belasých a po chybe Trnovského možno už Slovan bude vedieť, že na sezónu je treba 2 brankárov, nie len jedného. Pri rohu Trenčína sa nedohodol s Voetom a Emeka na zadnej k tomu prišiel ako Dolinková k ministerstvu.

Slovan sa v ofenzíve s výnimkou Tigrana trápil, Trenčín to pod novým trénerom zatvoril a využil fakt, že Tigranovi to spoluhráči v sobotu viac kazili, ako pomáhali. Pri tom všetkom takmer zaniklo, že sa Trenčín rozlúčil s trénerom Stolicom a na jeho miesto sa vrátila legenda slovenských lavičiek, Ivan Galád.

Svoj návrat na ligové trávniky oslávil návratom na tribúnu, za červenú kartu, ktorú od rozhodcov dostal. Veselé to mal aj brankár Sláviček, ktorý si s domácimi Ultras vybudoval naozaj pekný vzťah a po zápase tak vznikla menšia trma-vrma medzi ním a hráčmi belasých. Na ďalší turnaj sa kvalifikoval po škrtení na zemi Tigran.

FK DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina 0:3

4652 divákov

Ešte nedávno mali šošoni na dresoch logo výrobcu jedného z najdôležitejších druhov papiera, Tento. A tento rok si miesto neho vytierajú zadok s celou ligou. V Dunajskej Strede vyhrali rozdielom triedy, na nulu, dostali sa na čelo tabuľky a niektorým fanúšikom domácich dokonca ušetrili 20 minút času.

Na Žitnom ostrove našli od začiatku celkom pokojné prostredie, podobné tomu, ktoré zažívajú doma. Postupom času sa začalo ozývať aj meno trénera Xisca Muňoza a vidieť v 70. minúte odchádzať domácich fanúšikov, to Oskara asi nepotešilo.

VIDEO: Zostrih zápasu DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina

Hostia, tentokrát v zelenom, to v Dunajskej dokázali vedení Káčerom, ktorého nie tak dávno žlto-modrý klub nepotreboval. Neviem, akú taktickú modernu pri bránení Xisco zvolil, ale pri góle Kaprálika hostia obranu DACu roztrhali dvomi prihrávkami.

Netrvalo dlho a Káčerov center z rohu našiel absolútne voľného Minárika. Domáci sa možno spoliehali, že ho bude brániť Martin Škrtel. To bolo odohraných 17 minút a Žilina išla ako Matovič na tlačovke, domácich nepustila k slovu. Aj tretí gól hostí bol po Sauerovej kolmici stredom ihriska, samostatný nájazd si tentokrát skúsil Ďuriš a vydarilo sa. DAC v zápase raz trafil bránu a uvidíme, či po repre pauze trafí Xisco na lavičku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Vlado Weiss zahral všetkým na City a Trnava odpálila atómovku (tréneroviny)