Trenčín viedol v Ľubľane už 4:0, napokon vyhral iba o gól

Futbalisti Trenčína oslavujú jeden zo svojich gólov.
Futbalisti Trenčína oslavujú jeden zo svojich gólov. (Autor: TASR)
Sportnet|13. júl 2016 o 22:39

Ak chce slovinský súper postúpiť do tretieho predkola Ligy majstrov, musí v odvete streliť minimálne dva góly.

Liga majstrov 2015/2016 - 2. predkolo, prvý zápas:

NK Olimpija Ľubľana (Slovin.) - AS Trenčín (SR) 3:4 (2:4)

Góly: 34. Velikonja, 43. Zajc, 89. Eleke - 4. Lawrence, 6. Kalu, 20. Janga, 32. Holúbek

ŽK: 67. Kelhar - 42. Rabiu, 74. Šemrinec, rozhodoval: Palabiyik (Tur.)

Ľubľana: Šeliga - Bajrič, Zarifovič, Kelhar - D. Matič - Klinar, Zajc, Novak (75. Ricardo Alves), Kirm (80. Krefl) - Velikonja, Wobay (51. Eleke)

Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley - Lawrence (39. Jančo) - Bero, Rabiu - Kalu, Janga (90. Udeh), Holúbek (78. Diks)

ĽUBĽANA. Futbalisti AS Trenčín zvíťazili 4:3 na pôde slovinského mužstva NK Olimpija Ľubľana v stredajšom prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov 2016/2017 a pred budúcotýždňovou odvetou sú k postupu do tretieho predkola najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže v Európe bližšie ako ich súperi.

Trenčania vyťažili v Ľubľane z výborného úvodu. Po polhodine hry viedli 4:0.

Po výsledku úvodného duelu je jasné, že Olimpija musí v odvete skórovať minimálne dvakrát, inak nemá šancu preniknúť do ďalšieho kola.

Trenčania vstúpili do Ligy majstrov víťazstvom: fotogaléria

19.7.2016

Zverenci Martina Ševelu vstúpili do stretnutia vynikajúco. V šiestej minúte viedli 2:0 gólmi Jamesa Lawrenca a Samuela Kalua. Veľmi dobre kombinovali, ovládli dianie na trávniku a zaskočených protivníkov prakticky nepúšťali na svoju polovicu ihriska. V 20. minúte pridal tretí presný zásah Rangelo Janga.

Keď sa v 32. minúte presadil Jakub Holúbek, v Ľubľane to vyzeralo na trenčiansku exhibíciu. Až následne sa presných zásahov dočkali aj domáci - na polčasových 2:4 skorigovali Etien Velikonja a Miha Zajc.

Trenčania zobrali varovanie vážne a v druhom polčase hráčov Olimpije pozorne strážili. Ani to však nestačilo, aby sa nemuseli strachovať o výsledok až do záverečného hvizdu rozhodcu - v predposlednej minúte riadneho hracieho času vykresal iskru nádeje pre domáce mužstvo striedajúci Blessing Eleke.

Futbalisti Olimpije Ľubľana dokázali odvrátiť hroziacu katastrofu a znížili z 0:4 na 3:4.
Futbalisti Olimpije Ľubľana dokázali odvrátiť hroziacu katastrofu a znížili z 0:4 na 3:4. (Autor: TASR)

Odveta sa uskutoční v stredu 20. júla o 20.15 h na ihrisku MŠK Žilina.

Klub spod Čákovho hradu vstúpil do Ligy majstrov druhýkrát a chce obstáť lepšie ako v premiére. Pred rokom neuspeli hráči AS v druhom predkole LM v konfrontácii s rumunskou Steauou Bukurešť, keď po prehre v Žiline 0:2 nestačilo Trenčínu víťazstvo 3:2 v odvete. Vtedy to znamenalo pre slovenského majstra koniec účinkovania na kontinentálnej pohárovej scéne.

Žreb tretieho predkola Ligy majstrov 2016/2017 vykonajú v piatok 15. júla o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone už po odohratí prvých zápasov druhého predkola.

Hlasy po zápase:

(zdroj: TV Dajto)

Martin Ševela (tréner Trenčína): "Do zápasu sme vstúpili výborne. Máme však aj na čom pracovať a odstraňovať nedostatky. Dať štyri góly na pôde súpera je výborné. Pred zápasom sme si povedali, že berieme akékoľvek víťazstvo. Napokon to bola veľká dráma, súper dal so šťastím tretí gól. Takéto príbehy napíše len futbalový život. Ak by to bolo pred odvetou o dva góly, bolo by to radostnejšie, ale som rád, že to chlapci odpracovali. Súper ukázal, že má tiež svoju kvalitu. Možno sme hráčov Olimpije zaskočili, ale naštartovali ich góly a hnalo ich aj publikum. Pred odvetou musíme byť obozretní. Janga to na hrote nemal jednoduché, musí sa ešte zžiť s mužstvom. Je to však gólový hráč, potvrdil to a pracoval pre tím. Jamie (James Lawrence, pozn.) si včera podvrtol členok, šiel so sebazaprením. Ak vypadne zo zostavy, potrebujeme niekoho, kto ho nahradí." 

Peter Kleščík, kapitán AS Trenčín: "Fantasticky sme do zápasu vstúpili. Viedli sme 4:0, veľká škoda, že sme potom trikrát inkasovali. Aj preto sú teraz pocity zmiešané. Sme na polceste, máme to dobre rozohrané. Streliť u súpera štyri góly je super, opakujem - škoda troch gólov v našej sieti. Rozhodne sa v stredu v Žiline. Verím, že príde plný dom, fanúšikov budeme potrebovať."

Jakub Holúbek, stredopoliar AS Trenčín: "Bolo dobré, že sme dali dva rýchle góly. Potom síce prišiel malý útlm, ale prebrali sme sa a pridali sme ďalšie dva zásahy. Góly v našej sieti boli zbytočné. Myslím, že sme to mohli ustáť a cestovať domov s ešte lepším výsledkom."

Matúš Bero, stredopoliar AS Trenčín: "Úvod sme mali vynikajúci. Čakali sme, že súper na nás vyletí, ale bolo to naopak. Strelili sme krásne góly, potom však prišlo z našej strany k určitému podceneniu. Nevadí, výsledok 4:3 je vynikajúci. Taký nikto z nás nečakal, pred odvetou máme všetko vo vlastných rukách."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Trenčín viedol v Ľubľane už 4:0, napokon vyhral iba o gól