Trebišov viedol 84 minút a predsa nevyhral. V derby sa body delili

Košický kapitán František Vancák (vpravo) bráni strelca trebišovského gólu Gorana Matiča.
Košický kapitán František Vancák (vpravo) bráni strelca trebišovského gólu Gorana Matiča. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|10. nov 2019 o 17:04

Remízu pre FC Košice zariadil v samom závere Boris Gáll.

2. futbalová liga: Slavoj Trebišov - FC Košice 1:1: fotogaléria

10.11.2019

TREBIŠOV. Futbalovú jeseň na druholigových trávnikoch uzavrelo v nedeľu popoludní pútavé východniarske derby medzi Slavojom Trebišov a FC Košice.

Forma oboch tímov išla v poslednom období nahor - Trebišovčania z posledných piatich duelov ťahali za kratší koniec v jedinom prípade, Košičania dokonca ani raz.

Aj tento fakt prilákal na štadión Slavoja, hoci počasie futbalu vôbec neprialo, takmer tisícku divákov.

Aktéri sa museli popasovať aj s náročným terénom, ktorý bol po celodennom daždi poriadne podmočený.

V bojovnom stretnutí sa zrodila remíza 1:1, s ktorou boli po záverečnom hvizde oveľa spokojnejší hostia.

Bude sa im lepšie zimovať

Zlatý bod pre košické mužstvo zariadil tri minúty pred koncom riadnej hracej doby Boris Gáll, ktorý využil jedno z mála zaváhaní domácej defenzívy.

„Som veľmi rád, že gólom som pomohol nášmu tímu k nerozhodnému výsledku. Mali sme dočinenia s kvalitným protivníkom. Hneď na začiatku sme inkasovali po našej chybe a potom už bolo veľmi náročné na takomto teréne dobiehať manko. Pred zápasom by sme s bodom spokojní neboli, ale po takom priebehu ho rozhodne berieme. Bol to veľmi ťažký zápas," skonštatoval celý zablatený Boris Gáll, pre ktorého to bol tretí presný zásah v aktuálnej sezóne.

Nováčik súťaže sa po rozpačitom začiatku v závere jesene rozbehol a neprehral už šesť zápasov v rade, čo ho vynieslo do stredu tabuľky.

„Bude sa nám lepšie zimovať. Máme na čom stavať a dúfam, že počas prestávky popracujeme a v jarnej časti sa nám bude dariť ešte viac."

Presun do útoku mu problém nerobil

Na trebišovskej strane sa gólovo presadil Goran Matič, ktorý už v 3. minúte využil obrovskú chybu hostí a svoj nájazd na skúseného Gejzu Pulena rutinérsky premenil.

Aj keď Slavoj dlhých 84 minút viedol, na tri body nedosiahol.

„Mrzí nás, že sme o víťazstvo prišli v záverečných minútach. Bol to zápas o jednom góle. Aj keď sa hralo na veľmi ťažkom teréne, myslím si, že diváci videli dobrý bojovný zápas. Mali sme možno o jednu šancu viac ako hostia, ale remíza je asi zaslúžená, lebo v prvom polčase sme boli lepší my a po prestávke zase Košice," uviedol skúsený 30-ročný Matič, ktorého tréneri začali stavať do útoku a urobili dobre.

V ostatných troch súbojoch strelil tento srbský futbalista až štyri góly.

„Bolo to pre mňa netradičné, ale vždy som bol ofenzívny hráč a nerobí mi problém hrať ani na hrote. Rýchlo som si tam zvykol."

Len málo chýbalo k tomu, aby Zemplínčania nezimovali v tabuľke na nepopulárnom poslednom mieste.

Keby v nedeľu vyhrali, o skóre by sa dostali pred rezervu Slovana.

„Je to škoda, ale nič nie je stratené. V jari budeme hrať oveľa viac zápasov doma a urobíme všetko pre to, aby sme túto výhodu aj zúročili," dodal Matič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišov viedol 84 minút a predsa nevyhral. V derby sa body delili