Trápenie Žiliny pokračuje, Slovan na jar ešte nestratil ani jeden bod

Futbalisti Žiliny iba remizovali s Dunajskou Stredou.
Futbalisti Žiliny iba remizovali s Dunajskou Stredou. (Autor: TASR)
Sportnet|11. mar 2017 o 18:58

Líder súťaže vyhral na jar zo štyroch ligových zápasov iba jeden.

DUNAJSKÁ STREDA. Jarné trápenie futbalistov Žiliny pokračuje, hráči aktuálne vedúceho klubu najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy v sobotu remizovali na ihrisku Dunajskej Stredy 2:2, hoci viedli 2:0.

Hostia sa pomerne rýchlo dostali do dvojgólového vedenia, v tretej minúte otvoril skóre Filip Kaša a v 22. minúte pridal druhý presný zásah Michal Škvarka.

Domáci dokázali ešte do prestávky znížiť zásluhou Marina Ljubičiča a v druhej štyridsaťpäťminútovke vyrovnal z pokutového kopu panamský reprezentant Erick Davis Grajales. Päť minút pred koncom duelu mohol rozhodnúť Filip Hlohovský, ale domáci gólman Darko Tofiloski zneškodnil jeho pokus.

Žilina má z doterajších štyroch jarných ligových zápasov bilanciu jedna výhra, dve remízy a jedna prehra.

Žiline dvojgólový náskok nestačil a remizovala v Dunajskej Strede. Pozrite si, ako vyzeral zápas: fotogaléria

12.3.2017

Futbalisti Ružomberka zvíťazili doma nad posledným Tatranom Prešov vysoko 5:0. Ružomberku patrí v tabuľke štvrté miesto, zaostáva o šesť bodov za Podbrezovou.

Hráčom Slovana Bratislava sa v jarnej časti darí, v sobotu dosiahli na trávniku Senice štvrté víťazstvo vo štvrtom zápase.

O jediný gól sa postarala klubová ikona Róbert Vittek z pokutového kopu v 23. minúte.

Slovan sa zásluhou zisku troch bodov čoraz viac približuje k vedúcej Žiline, ktorá sa na jar herne trápi. Bratislavčania zaostávajú za jesenným majstrom už len o päť bodov.

Slovan je naďalej bezchybný, takto zdolal Senicu: fotogaléria

11.3.2017

Fortuna liga - 23. kolo:

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 2:2 (1:2)

Góly: 38. M. Ljubičič, 67. Davis Grajales (z pok. kopu) - 3. Kaša, 23. Škvarka

ŽK: 29. Aluku, 75. M. Živkovič, 90.+ A. Mészáros - 27. Mabouka, rozhodovali: Kráľovič - Balko, E. Weiss, 5152 divákov

Dunajská Streda: Tofiloski - M. Živkovič, Ľ. Šatka, T. Huk, Davis Grajales - M. Ljubičič, Aluku (73. B. Ľupták) - Brašeň (46. A. Mészáros), Simon Pambou, Pačinda (90. G. Kocsis) - P. Šafranko

Žilina: Volešák - Mabouka, Kaša, Hancko, Holúbek - Káčer, Iván Santiago Díaz, Škvarka (86. L. Jánošík) - Špalek, Šejdajev (68. S. Mráz), Hlohovský

Hlasy po stretnutí:

Csaba László, tréner DAC-u: "Dnes sme videli zaujímavý zápas, prvých desať minút sme zaspali, mali sme spiacu hodinu. Po pohárovom zápase sme inkasovali rovnaký gól. Dokázali sme sa vrátiť do zápasu, položím kompliment hráčom. Bod je zaslúžený, ale chceli sme viac.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Kulisa videla výborný zápas, veľmi dobre sme vstúpili do zápasu a viedli sme aj 2:0. Súper vsadil na jednu kartu. Chlapci išli za víťazstvom, ale nepodarilo sa to. Plusový bod musíme prijať a koncentrovať sa na ďalší zápas."

MFK Ružomberok - 1. FC Tatran Prešov 5:0 (2:0)

Góly: 10. a 79. Gál-Andrezly, 45. a 72. M. Faško, 76. Gerec

Bez kariet, rozhodovali: Sedlák - T. Somoláni, Borsányi, 1226 divákov

Ružomberok: Hajdúch - P. Maslo, J. Maslo, D. Kružliak, Kupec - Martin Nagy, M. Faško - Gál-Andrezly, Ďubek (76. Sapara), E. Daniel (82. D. Takáč) - Lačný (74. Gerec)

Prešov: Ferenc - M. Petko, J. Bartek (16. Tubonemi), J. Dzurík, P. Leško - D. Keresteš - Micherda, P. Katona, D. Leško, Trebuňák - Kubus (79. Mikluš)

Hlasy po stretnutí:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Z našej strany to bol veľmi dobre zvládnutý zápas. Bolo v ňom veľa dobrého, veľa agresivity, šprintov, kolmosti. Preto sme si vypracovali veľké množstvo šancí a iba časť sme z nich premenili. Takže spokojnosť. Sme len radi, že sme zápas herne i výsledkovo zvládli."

Miroslav Jantek, tréner Prešova: "Ukazuje sa realita, holý fakt. My sme mali na ihrisku možno troch hráčov spĺňajúcich aspoň priemerné ligové kritériá. Obrovský je pre nás problém, keď nehrajú šiesti-siedmi hráči základu, ktorí sú zranení. Čo sa týka zápasu, asi kľúčový bol druhý gól do šatne. Práve vtedy tam boli fázy, keď sme mohli možno zdramatizovať zápas. Na druhej strane brankár Ferenc zlikvidoval tri nájazdy a tak už do prestávky mohol byť zápas rozhodnutý. V druhom polčase domáci pridali v ofenzíve aj aj ďalšie góly. A tak jednoznačne a zaslúžene vyhrali."

FK Senica - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Gól: 23. Vittek (z pok. kopu)

ŽK: 58. M. Kratochvíl, 61. F. Blažek (obaja Senica), rozhodovali: Prešinský - Bobko, Jenčura, 1096 divákov

Senica: Šulla - Kopičár, Ranko, Pillár, D. Nemček - A. Kováč, F. Blažek, M. Kratochvíl (83. M. Kosorin) - Brigant, O. Šašinka, B. Bališ

Slovan: J. Mucha - Sekulič, Saláta, Rundič (70. Ligeon), F. Kubík - F. Oršula (90. Rigo), V. Savičevič, T. Kóňa, Priskin - Vittek, Čavrič (83. De Sa)

Hlasy po stretnutí:

Miroslav Mentel, tréner Senice: "Vedeli sme, že ideme do zápasu s mužstvom, ktoré je v jarnej časti v hernej pohode. Som veľmi rád, že sme držali so súperom krok a podľa môjho názoru to bol herne najlepší zápas v jarnej časti. Je mi to ľúto, mužstvo by si zaslúžilo za svoj výkon aspoň bod. Taký je ale futbal. "

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Myslím si, že to bol dnes pre nás veľmi ťažký zápas a jeden z najhorších výkonov v tomto roku. Posledných desať dní sme hrali tri ťažké zápasy. Senica dnes hrala výborný zápas, takticky veľmi dobre, nemali sme veľa priestoru kombinovať. Nemali sme veľa šancí skórovať, pre nás bolo dôležité vyhrať tento zápas - predĺžiť víťaznú sériu. Musíme sa snažiť zlepšiť našu hru."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trápenie Žiliny pokračuje, Slovan na jar ešte nestratil ani jeden bod