Trápenie Slovana pokračuje, prehral aj s najhorším tímom svojej konferencie

Slovan chce nadviazať na výsledok z Fínska.
Slovan chce nadviazať na výsledok z Fínska. (Autor: SITA)
Sportnet|10. dec 2016 o 16:00

Zápas v Rige bol pre Slovanistov posledným duelom na ľade súpera v roku 2016.

KHL - sobota:

Dinamo Riga - Slovan Bratislava 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Góly: 18. Lipsbergs, 51. M. Redlihs (Shugg, Sestito), 52. Meija (Darzinš) - 51. Cheechoo (Taffe, Kundrátek), 59. Taffe (Jeglič).

Rozhodovali: Vasilev, Šeňov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1184 divákov.

Dinamo Riga: Kalninš - Freibergs, Galvinš, J. Redlihs, Jerofejevs, Mullen, Cibulskis - Meija, Bičevskis, Darzinš - Skvorcovs, Ščastlivij, Kulda - M. Redlihs, Sestito, Shugg - Pavlovs, Lipsbergs, Saulietis

Slovan Bratislava: Pogge - Kundrátek, Sersen, Švarný, Plastino, Rosandič, Bačik, Luža, Ďaloga - Cheechoo, Taffe, Kopecký - Lušňák, Chipchura, Jeglič - Petráš, Halama, Hlinka - Pätoprstý, Šiška, Vopelka

RIGA. Hokejisti Slovana Bratislava nezvládli mimoriadne dôležitý sobotňajší zápas v KHL.

Proti Dinamu Riga nenadviazali na úspech z Helsínk a prehrali 2:3. V tabuľke Západnej konferencie zotrvali na dvanástej priečke, na ôsmu pozíciu zaručujúcu účasť v play-off strácajú po sobote štrnásť bodov.

Po poslednom tripe v kalendárnom roku 2016 čaká zverencov Miloša Říhu reprezentačná prestávka a následne desaťzápasová domáca séria, ktorá bude kľúčová z pohľadu naplnenia tohtosezónnych ambícií.

Hlas:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Prvú tretinu sme zaspali, domáci boli nabudení, dohrávali nás. V celku sme to ustáli, bolo to len jediný o gól. V druhej tretine sme prevzali iniciatívu, boli tam šance, no žiaľ, bez gólov. V tretej tretine sa hral vyrovnaný hokej, my sme góly nedali, naopak, naše chyby súper potrestal. Nepoložili sme sa. Prvá päťka predviedla posledné minúty dobrý hokej, zomkla súpera, mala tlak, ďalšie šance. Škoda, že to tam nepadlo, za záver by sme si bodík určite zaslúžili."

Online prenos:

KHL  2016/2017
10.12.2016 o 16:00
Riga
3:2
(1:0, 0:0, 2:2)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 18. Lipsbergs, 51. Rēdlihs (Tim Sestito, Shugg), 52. Meija (Dārziņš) – 51. Cheechoo (Taffe, Kundrátek), 59. Taffe (Jeglič).
Prenos
Slovan Bratislava prehráva aj druhý zápas s Dinamom Riga v tejto sezóne. Až na prvú tretinu bol lepším tímom, no streleckú prevahu nedokázal zužitkovať. V závere ešte zatlačil svojho súpera, po góle Jeffa Taffea sa vrátil do zápasu, no na vyrovnanie mu už jednoducho neostal čas. Zverencom Miloša Říhu sa tak účasť v play off opäť o niečo vzdialila. Teraz na nich čaká dlhá séria domácich zápasov, ktoré nebudú chýbať ani v našich online prenosoch. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa.
Koniec zápasu.
59:21
Jānis Kalniņš musel riešiť ďalšiu nepríjemnú situáciu vo svojom bránkovisku. Napokon ale kryje nahodenie od ľavého mantinelu. Vhadzuje sa v útočnom pásme.
59:00
Jonathan Cheechoo nepresne adresoval prihrávku na Nicka Plastina. Hostia tak prichádzajú o svoje útočného pásmo a musia začínať odznova.
58:44
Slovan hrá opäť bez brankára a snaží sa z rižského ľadu vydolovať aspoň bod. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Nick Plastino, ale brankár Jānis Kalniņš bol na mieste.
58:15
58:15
goalSlovan Bratislava dal gól!
Hostia ešte dramatizujú priebeh dnešného zápasu. Žiga Jeglič vyhral vhadzovanie, Jonathan Cheechoo výborne odstavil protihráča a JEFF TAFFE strelou švihom prekonal brankára Jānisa Kalniņša. Asistencia: Žiga Jeglič.
58:11
importantSlovan Bratislava to ešte skúsi v šestici. Miloš Říha si po zakázanom uvoľnení súpera zobral oddychový čas a sťahuje z hry Justina Poggeho.
57:34
Tomáš Kopecký hľadal pred bránou Rigy spoluhráča, no domáci obrancovia jeho prihrávku zachytili a vyhodili puk aspoň do stredného pásma.
56:48
Jeff Taffe si vykorčuľoval od pravého mantinelu až na os ihriska. Hľadal však ešte lepšie postaveného spoluhráča, čo zrejme nemal robiť.
56:10
Marek Ďaloga predviedol svoju typickú rýchlu akciu. Strelou švihom sa snažil skórovať, no podobne ako Marco Halama pred pár sekundami našiel len lapačku Jānisa Kalniņša.
55:44
Mislav Rosandić vystrelil prudko od modrej čiary. Domáci brankár mal ale voľný výhľad, a tak nemal problém vyraziť puk ľavým betónom.
55:18
Marco Halama vystrelil už snáď tretíkrát v dnešnom zápase. Jānis Kalniņš bol ale opäť pozorný a strelecký pokus belasého mladíka kryje lapačkou.
54:29
importantMohlo byť rozhodnuté! Mikelis Rēdlihs sa dostal do samostatného úniku, no zoči-voči Justinovi Poggemu neuspel. Hosťujúci brankár včas zrazil svoje betóny.
53:53
Michal Hlinka predviedol peknú individuálnu akciu. Vystrelil spoza obrancu, no jeho strela mierila do betónov brankára Jānisa Kalniņša.
53:27
Slovan Bratislava sa ešte snaží niečo vymyslieť s dnešným zápasom. Dinamo Riga hrá ale veľmi dobre takticky a dostáva puk mimo nebezpečných priestorov.
53:00
Jānis Kalniņš predviedol veľmi dobrý zákrok. Jeff Taffe dostal krásnu krížnu prihrávku od Michala Sersena, no nedokázal ju pretaviť v gól.
51:29
51:29
goalDinamo Riga dalo gól!
Domáci hokejisti veľmi rýchlo vedú opäť o dva góly. Tomáš Kopecký nedostal puk do stredného pásma a Slovan za to pyká. Z pravého kruhu na vhadzovanie vystrelil švihom GINTS MEIJA a prekonal bezmocného Justina Poggeho. Asistencia: Lauris Dārziņš.
50:59
50:59
goalSlovan Bratislava dal gól!
Belasí rýchlo využívajú presilovú hru a vracajú sa späť do zápasu. Jeff Taffe presnou prihrávkou spoza brány našiel JONATHANA CHEECHOOA a ten strelou spred bránkoviska znižuje náskok súpera na 2:1. Asistencie: Jeff Taffe a Tomáš Kundrátek.
50:35
Bratislavský Slovan si zahrá presilovú hru. Marek Ďaloga dostal úder hokejkou do tváre, a tak na trestnú lavicu putuje Jēkabs Rēdlihs.
50:01
50:01
goalDinamo Riga dalo gól!
Bohužiaľ, domáci hokejisti z ojedinelej akcie zvyšujú svoj náskok. K strele z pravej strany sa dostal Tim Sestito, brankár Justin Pogge jeho pokus len vyrazil pred seba, čo pohotovou dorážkou využil MIKELIS REDLIHS. Asistencie: Tim Sestito a Justin Shugg.
49:27
Žiga Jeglič teraz z ľavej strany šikovne nahadzoval puk pred bránu súpera. Na prihrávku číhal Jeff Taffe, ale domáci obrancovia si splnili svoje povinnosti.
48:42
Domáci sa teraz tlačili do koncovky. Pred bránkoviskom Slovana bolo pomerne rušno, no napokon Justin Pogge nemusel zasahovať.
48:00
Vitalijs Pavlovs vystrelil ešte zo stredného pásma, no jeho strela narobila problémy brankárovi Slovana Bratislava. Justin Pogge tak radšej prerušuje hru.
47:16
importantTim Sestito nahodil puk pred bránu súpera. Justin Pogge jeho strelu iba vyrazil a mal šťastie, že číhajúci Justin Shugg z tesnej blízkosti mieril len do jeho betónov.
46:43
Dinamo Riga sa snaží čo najviac kaziť hru slovenského tímu. Takisto často kúskuje hru, vďaka čomu sa Slovan nevie dostať do tlaku. Nasleduje reklamná prestávka.
45:22
importantIvan Švárny mal obrovskú šancu na vyrovnanie! Po prihrávke spoza brány ostal medzi kruhmi úplne voľný, no jeho strela z prvej mierila vedľa brány domáceho tímu.
44:47
Slovanisti nevyhodili puk do stredného pásma a mohli za to pykať. Našťastie, strela Justina Shugga bola zblokovaná ešte pred Justinom Poggem.
44:17
Marek Ďaloga sa opäť zapojil do útoku hostí. Snažil sa prenechať puk Lukášovi Vopelkovi, no jeho úmysel dobre prečítal jeden z domácich hráčov.
43:50
Nevydarený úsek hry symbolicky ukončilo zakázané uvoľnenie domáceho tímu. Belasí tak zadarmo získavajú útočné pásmo a môžu zaútočiť.
42:31
Z ľavej strany nepresne vystrelil Justin Shugg. Je pokus bol taký prudký, že Dinamo Riga zároveň prišlo o útočné pásmo a musí začať odznova.
41:40
Hrá sa opäť v plnom počte hráčov na oboch stranách. Puk má za bránou obranca Patrik Luža a môže rozvinúť ďalšiu akciu belasých.
41:01
Jānis Kalniņš musel opäť zasahovať. Od modrej čiary prudko vystrelil Michal Sersen, a tak sa bude vhadzovať v útočnom pásme hostí.
40:43
Jonathan Cheechoo si trošku natiahol striedanie a mohlo to priniesť želaný efekt. Kanaďan prešiel do útočného pásma po pravej strane, no jeho strelu vyrazil Jānis Kalniņš.
40:24
Tretia tretina sa začala hrou 4 proti 4. Na ľade je tak dostatok priestoru na kombináciu. Slovan zatiaľ dobre napáda rozohrávku súpera.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Bratislavský Slovan na ľade rižského Dinama stále prehráva najtesnejším rozdielom. V druhej tretine mal síce streleckú prevahu, no až na pár výnimiek si vážnejšiu gólovú šancu nevypracoval. Dnešný zápas je najmä v znamení nepresností, a tak nevidíme nejaký okulahodiaci hokej. Verme, že hosťom sa podarí prelomiť streleckú smolu a na domácu sériu zápasov sa naladia víťazne.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:54
V samom závere druhej tretiny sa ešte dostal k strele z otočky Michal Sersen. Jeho strela ale bola zrazená na ochrannú sieť brániacim obrancom.
39:43
Zverencom Miloša Říhu sa ani teraz nepodarilo prejsť cez útočnú modrú čiaru povoleným spôsobom. Čiarový rozhodca píska ofsajd.
39:20
Po strele Michala Sersena sa strhla pred domácou bránou menšia potyčka. Napokon putujú na trestnú lavicu za hrubosť Tomáš Kundrátek a Māris Bičevskis.
38:26
Tomáš Kopecký rozbehol rýchlu akciu hostí a strelou spoza obranu narobil problémy domáceho brankárovi. Jānis Kalniņš ale zasiahol betónmi.
37:46
Druhá tretina sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Vhadzovať sa bude v bratislavskom obrannom pásme, keďže bolo odpískané zakázané uvoľnenie.
37:05
Lukáš Vopelka to skúsil individuálnou akciou a aspoň získal útočné pásmo pre svoj tím. Následne dostal aj úder do tváre, no vylučovať sa nebude.
36:39
Zdá sa, že črtajúci sa tlak bratislavského Slovana pominul. Žiga Jeglič sa teraz nedokázal presadiť proti presile domácich obrancov.
35:53
Pekná akcia domácich. Gints Meija spoza brány našiel presnou prihrávkou Laurisa Dārziņša, no jeho zakončenie do stredu brány kryje Justin Pogge.
35:11
Gunārs Skvorcovs z pravej strany nahadzoval puk na bránu súpera. Justin Pogge bol ale pozorný a jeho strelu z diaľky vyrazil.
34:26
Marco Halama je dnes veľmi aktívny a skúša to aj strelami z väčšej vzdialenosti. Jānis Kalniņš jeho strelu síce chytil, no vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
34:00
Opäť sme sledovali rozháraný úsek hry, v ktorom sa ani jedno z mužstiev nedokázalo dostať do zakončenia. Hostia sú ale v druhej časti jasne lepší.
33:14
Tomáš Kopecký sa teraz síce čuduje, no kvôli prihrávke rukou rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma. Na ľad prichádza tretí útok Slovana.
32:47
Pre Kasparsa Saulietisa sa črtala šanca na ohrozenie súperovej brány. Domáci útočník ale nepomohol pokračovať v akcii, keďže ho spoluhráč vystavil do ofsajdu.
32:12
A ďalší strelecký pokus v podaní slovinského reprezentanta. Strely na konte Slovana Bratislava značne pribúdajú, no chcelo by to vyrovnávajúci gól.
31:38
Ivan Švárny ešte zachytil puk na modrej čiare a okamžite ho poslal smerom na bránu. K odrazenému puku sa dostal Žiga Jeglič, no mieril len do stredu brány.
30:49
Domáci sa po dlhej dobe dostali do útočného pásma, ale Justin Pogge mohol byť v pokoji. Hokejisti Dinama Riga si v zakončení nerozumeli.
30:20
Michal Sersen to skúšal strelou z pravej strany, trafil však len bočnú sieť. Napriek tomu treba vyzdvihnúť aktivitu slovenského tímu.
29:59
Prvú polovicu dnešného zápasu nám ukončil strelecký pokus Patrika Bačíka. Tomu však do strely vložil hokejku obranca domácich, a tak Jānis Kalniņš nemusel zasahovať.
29:30
Žiga Jeglič šikovne posunul puk na Mareka Ďalogu, ktorý bol na úrovni bránkoviska. Obranca Slovana zakončoval bekhendom, ale ani on nevyrovnal skóre zápasu.
28:39
Po krížnej prihrávke sa dostal k strele z prvej Tomáš Kundrátek. Jānis Kalniņš bol ale pozorný a strelu českého obrancu s problémami kryje.
28:08
Belasí začali presilovku dobre. Jonathan Cheechoo nebezpečne vystrelil, no následne hostia stratili útočné pásmo. Pri ďalšom prechode modrou čiarou sa dostali do ofsajdu.
27:42
Slovan Bratislava zvýšil aktivitu. Žiga Jeglič sa dostával do zakončenia, no v poslednej chvíli ho fauloval Patrick Mullen. Ten tak dostáva dve minúty za hákovanie.
26:57
V krátkom časovom úseku musel Jānis Kalniņš dvakrát zasahovať. Najskôr od pravého mantinelu vystrelil Tomáš Kopecký a následne od modrej čiary pálil aj Michal Sersen.
26:29
Po krátkej reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v bratislavskom obrannom pásme. Justin Pogge totiž kryl puk po strele Mārisa Bičevskisa.
25:39
importantMarco Halama sa výborne natlačil pred bránu a zrazu bol sám pred domácim brankárom. Bohužiaľ, jeho bekhendové zakončenie neznamenalo vyrovnávajúci gól.
24:55
Domáci tím si teraz nerozumel v rozohrávke. Pramení z toho zakázané uvoľnenie, a tak bude nasledovať vhadzovanie pred brankárom Jānisom Kalniņšom.
24:27
Slovan Bratislava bol opäť aktívny, ale stále sa hrá mimo nebezpečných priestorov. Dinamo Riga predvádza výborný defenzívny výkon.
23:48
Štvrtý slovanistický útok sa usadil v útočnom pásme súpera, no brankár Jānis Kalniņš nemusel ani teraz zasahovať. Navyše, zatiaľ sme nevideli na ľade Patrika Lušňáka.
22:36
Slovanu sa teraz nepodarilo usadiť sa v útočnom pásme. Domáci odtlačili puk do rohu klziska a napokon ho dokázali aj vydolovať.
21:50
Slovan Bratislava sa bez najmenších problémov ubránil tomuto oslabeniu. Na ľad už naskočil vylúčený Kanaďan Kyle Chipchura.
21:24
Dinamo Riga nehrá túto presilovú hru práve najlepšie. Síce je naťahované v útočnom pásme, no Justin Pogge ešte zasahovať nemusel.
21:02
Slovan sa veľmi dobre bránil. Slovanisti nepustil na Justina Poggeho ani jednu strelu a teraz dokázali aj odstreliť puk cez všetky čiary.
20:34
Druhú časť zápasu začali domáci v početnej prevahe. Okamžite sa dokázali usadiť v útočnom pásme, no zatiaľ nedokázali zakončiť.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvú tretinu máme za sebou. Slovan Bratislave v nej príliš veľa hokejového majstrovstva nepredviedol a aj preto prehráva najtesnejším rozdielom. Na začiatku 18. minúty zápasu sa presadil šikovnou strelou Roberts Lipsbergs a stanovil tak priebežné skóre zápasu na 1:0. Verme, že v druhej tretine sa dočkáme lepšieho výkonu najmä zo strany zverencov Miloša Říhu.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:52
Domáci zrejme začnú druhú tretinu v početnej výhode. Tesne pred koncom prvej časti totiž dostáva menší trest za podrazenie Kyle Chipchura.
19:35
V poslednej minúte prvej tretiny sa hrá v obrannom pásme hostí. Puk je ale pritlačený k mantinelu, a tak zatiaľ nehrozí nebezpečenstvo pre Slovan.
18:57
V závere prvej tretiny mal Michal Sersen šťastie. Obranca Slovana totiž v strednom pásme evidentne podrazil Edgarsa Kudlu, no rozhodcovia ho na trestnú lavicu neposlali.
18:22
Tretí domáci útok teraz opäť zatlačil slovenský tím. Mikelis Rēdlihs našiel prihrávkou nestráženého Petra Sšastlivyjho, no ten z dobrej pozície minul bránu.
17:35
Po reklamnej prestávke sa pokračovalo v hre. Slovanisti sa ocitli v ofsajde, ten bol posúdený ako úmyselný, a tak sa hra presťahuje do ich pásma.
17:09
17:09
goalDinamo Riga dalo gól!
Domáci hokejisti sú v prvej tretine aktívnejší a zaslúžene sa dostávajú do vedenia. ROBERTS LIPSBERGS prešiel po pravej strane do útočného pásma, z ťažkého uhla bekhendom vystrelil a nečakaným zakončením prekonal Justina Poggeho. Domácemu útočníkovi pomohol aj nešťastný teč Mareka Ďalogu. Bez asistencie.
16:29
Žiga Jeglič to vymyslel veľmi dobre. Spätnou prihrávkou našiel Kyla Chipchuru, no bohužiaľ jeho strelecký pokus minul domácu svätyňu.
15:37
Gints Meija si robil priestor a snažil sa preštrikovať až do zakončenia. V poslednej chvíli ho ale dokázal odzbrojiť Lukáš Vopelka.
15:02
Z ťažkého uhla vystrelil Michal Hlinka. Jeho pokus bekhendom Jānis Kalniņš iba vyrazil, no nikto v bielom drese sa k dorážke nedostal.
14:27
Skutočne sa nehrá nejaký pekný hokej. Veľa útokov na oboch stranách sa končí už v strednom pásme, a tak brankári nemajú veľa práce.
13:45
Na druhej strane si musel poradiť s útokom domácich Michal Sersen. Zvládol to výborne, a tak Justin Pogge zasahovať nemusel.
13:08
Lukáš Vopelka peknou krížnou prihrávkou našiel Mareka Ďalogu. Jeho strela švihom ale mierila tesne nad bránu domáceho tímu.
12:40
Dlho sa hrá bez prerušenia hry. Obe mužstvá využívajú čas na striedanie, a preto drží puk za vlastnou bránou obranca Ivan Švárny.
11:15
Na druhej strane od modrej čiary vystrelil Nick Plastino. Pred domácou bránou síce bolo pomerne husto, no brankár Jānis Kalniņš si poradil.
11:00
Mikelis Rēdlihs to teraz spravil veľmi dobre. Dokázal oklamať Tomáša Kundrátka, no našťastie jeho prihrávku spoza brány nezachytil voľný Tim Sestito.
10:17
Táto akcia domáceho tímu pokračovať nemôže. Čiarový rozhodca totiž signalizuje ofsajd, vďaka čomu sa bude vhadzovať v strednom pásme.
09:45
Na ľade bol tretí mladučký útok belasých. Michal Hlinka sa snažil dokorčuľovať puk, no proti presile domácich obrancov nemal veľa šancí na úspech.
09:20
Od modrej čiary vystrelil Guntis Galvinš. Jeho pokus mal však len propagačný charakter, a tak Justin Pogge schoval puk do svojej lapačky.
08:27
Hra je teraz pomerne rozháraná. Zverenci Miloša Říhu nevedia založiť nejakú súvislú útočnú akciu a puky strácajú už v strednom pásme.
07:48
Justin Shugg sa pekne natlačil z ľavej strany až pred bránu súpera. Prehodil si puk na forhendovú stranu, ale z tesnej blízkosti minul bránu.
07:13
Po dlhom obliehaní slovanistickej brány vypálil od modrej čiary Jēkabs Rēdlihs. S jeho strelou mal Justin Pogge mierne problémy, no na dvakrát puk skrotil.
06:46
Domáci hokejisti zatlačili svojho súpera do obranného pásma. Dostali sa ale iba k dvom strelám od modrej čiary, ktoré nesmerovali medzi tri žrde.
06:11
Patrick Mullen vystrelil od modrej čiary. Jeho pokus bol ale zrazený, a tak nemusel zasahovať Justin Pogge. Domáci ale pokračujú vo svojej aktivite.
05:40
Na druhej strane si poradil so strelou z ťažkého uhla aj Justin Pogge. Myslím, že to bol Māris Bičevskis, kto sa snažil prekonať hosťujúceho brankára.
05:16
Aktívny Patrik Lušnák vyslal ďalšiu strelu na domáceho brankára. Ten ale puk skryl vo svojej výstroji, a tak sa bude vhadzovať po jeho pravici.
04:38
Belasí v prvej presilovke domáceho tímu neinkasovali. Naopak, na druhej strane vystrelil Jonathan Cheechoo, ale neprekvapil brankára Jānisa Kalniņša.
03:55
Rozhodcovia vykázali hru do stredného pásma, pretože puk opustil hraciu plochu. Následne vyhrali buly hostia a opäť vyhodili puk cez všetky čiary.
03:17
importantJustin Pogge predviedol skvelý zákrok. Z tesnej blízkosti sa dostal k dorážke Peter Sšastlivyj, ale jeho takmer gólové zakončenie stihol zneškodniť brankár Slovana.
02:50
Strela od modrej čiary bola zblokovaná obrancami hostí. Slovan sa následne dokázal oslobodiť a puk poslal až za brankára Jānisa Kalniņša.
02:29
Slovan bude hrať po prvýkrát v oslabení. Marco Halama chcel vyhodiť puk z obrannej tretiny, no poslal ho nešťastne len na ochrannú sieť.
01:50
Justin Shugg sa dostal do prvej šance po tom, ako boli Slovanisti nedôrazní pri vyhadzovaní puku z obrannej tretiny. Našťastie domáci útočník mieril vedľa.
01:12
Domáci hokejisti sa teraz usadili vo svojom útočnom pásme. Slovanisti ale dobre odtlačili súpera a nedovolili mu ohroziť Justina Poggea.
00:34
K prvému streleckému pokusu sa dostal Kyle Chipchura. Brankár Jānis Kalniņš bol ale pozorný a puk vyrazil svojimi betónmi do rohu klziska.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Dinamo Riga: Sedláček (Kalniņš) – Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, Rēdlihs, Cibuļskis, Mullen – Meija (C), Bičevskis, Dārziņš – E. Kulda, Sšastlivyj (A), Skvorcovs – Tim Sestito (A), Rēdlihs, Shugg – Lipsbergs, Pavlovs, Saulietis.

HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Kundrátek (A), Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Rosandić, Luža, Ďaloga – Cheechoo, Taffe, Kopecký – Jeglič, Chipchura, Lušňák – M. Hlinka, Halama, Petráš – Pätoprstý, Šiška, Vopelka.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní priameho prenosu z Kontinentálnej hokejovej ligy. Hokejisti bratislavského Slovana dnes odohrajú posledný zápas na ľade súpera v roku 2016. Ich súperom bude lotyšský tím – Dinamo Riga.

DINAMO RIGA

Lotyšský tím prežíva jednoznačne najhoršiu sezónu za posledné roky. V tabuľke Západnej konferencie mu patrí posledná priečka so ziskom 31 bodov. Doposiaľ vyhrali zverenci Sejejsa Normundsa len šesť duelov v riadnom hracom čase a až 27-krát odchádzali z ľadu bez bodového zisku. Dinamu Riga sa aktuálne príliš nedarí, keď v predošlých siedmich dueloch získalo len 2 body. Spomedzi všetkých tímov súťaže má druhú najhoršiu ofenzívu, keď nastrieľalo len 67 gólov. Lotyšskému klubu sa oveľa viac darí na domácom ľade, no dnešný zápas bude musieť kvôli florbalovým majstrovstvám sveta odohrať v hale Inbox na predmestí Rigy. Hala má kapacitu 1 000 miest a vo štvrtok v nej domáci podľahli Medveščaku Záhreb vysoko 0:4. Najproduktívnejším hráčom tímu je Lauris Darzins, ktorý šesťkrát skóroval a pridal aj osem asistencii.

SLOVAN BRATISLAVA

Bratislavský Slovan takisto nepredvádza najlepšie výkony a pomaly sa mu vzďaľuje účasť v play off. Momentálne na ôsme postupové miesto stráca štrnásť bodov, no ešte väčším problémom je obrovská hráčska maródka. Na listine zranených hráčov figuruje desať hráčov, vrátane Andreja Meszároša, Radka Smoleňáka, Václava Nedorosta alebo Mareka Viedenského. Na pohode Slovanistom nepridáva ani situácia okolo meškajúcich výplat. Belasí v poslednom zápase prerušili sériu piatich prehier, keď vyhrali na ľade Jokeritu Helsinki 1:3. Dvojgólovým hrdinom bol Žiga Jeglič a jeden presný zásah pridal Patrik Lušňák. Zverencom Miloša Říhu sa príliš nedarí v presilových hrách, keďže využívajú len 16,3% z nich. Najproduktívnejším hráčom tímu Jeff Taffe, ktorý zaznamenal desať gólov a dvanásť asistencii.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY

17.11.16 Slovan Bratislava – Dinamo Riga 1:2sn
08.02.16 Slovan Bratislava – Dinamo Riga 3:2pp
04.01.16 Dinamo Riga – Slovan Bratislava 1:2sn
25.09.15 Dinamo Riga – Slovan Bratislava 1:2sn
21.09.15 Slovan Bratislava – Dinamo Riga 3:2pp
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Trápenie Slovana pokračuje, prehral aj s najhorším tímom svojej konferencie