Tatar v príprave už tretí raz bodoval, Feherváry sa zranil a nedohral

Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils.
Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|5. okt 2021 o 06:48 (aktualizované 5. okt 2021 o 09:02)

V zápase nastúpil aj Jaroš.

NEW YORK. Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa jednou asistenciou podieľal na triumfe hokejistov New Jersey Devils v prípravnom dueli zámorskej NHL nad Washingtonom Capitals 4:1.

Pre Tatara to bol tretí bod (1+2) v príprave, desať sekúnd pred záverečnou sirénou mal prsty v góle Jimmyho Veseyho. Na ľade strávil 16:19 min s jednou "pluskou".

Za New Jersey nastúpil aj obranca Christián Jaroš, hral vyše 15 minút a zaznamenal dve strely a dva plusové body.

V drese Washingtonu mal slovenský obranca Martin Fehérváry minutáž 11:56 bez bodového zápisu, zápas sa však pre neho predčasne skončil v druhej tretine.

Podľa zámorských médií si zranil ruku pri blokovaní strely v 34. minúte a na ľad sa už nevrátil. Čoskoro 22-ročný obranca bojuje o miesto v prvom tíme Washingtonu.

"Martin Fehérváry nebol schopný odohrať záverečných 6:54 min v druhej tretine. Vyzeralo to tak, že pri blokovaní strely ho puk trafil do ruky, ktorou triasol," napísal JJ Regan z NBCS Washington na twitteri.

"Zdá sa, že mal problém s rukou alebo prstami na nej po tom, čo ho trafila strela súpera," podotkol ďalší pozorovateľ zápasu na sociálnej sieti Tarik El-Bashir z The Athletic.

Zámorské médiá dodávajú, že Fehérváry by sa mal v nadchádzajúcej sezóne stať obrancom s pravidelnou účasťou v zápasoch NHL, keďže z tímu Capitals v lete odišli dvaja stáli defenzívni hráči Brenden Dillon a Zdeno Chára.

"Po tom, čo Fehérváry absolvoval v sezóne 2019/2020 pôsobivý debut v NHL, vlani odohral celú sezónu v tíme Hershey Bears v AHL. Washington aktuálne má na listine zranených hráčov útočníka Nicklasa Bäckströma a brankára Iľju Samsonova," napísal web RMNB.com.

NHL - prípravné zápasy:


Ottawa - Toronto 1:3

New Jersey - Washington 4:1

/Tomáš Tatar za domácich 0+1/

Buffalo - Columbus 3:5

Philadelphia - Boston 2:1pp

Detroit - Chicago 4:6

Minnesota - Colorado 3:1

Edmonton - Calgary 4:3

San Jose - Anaheim 2:3sn

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar v príprave už tretí raz bodoval, Feherváry sa zranil a nedohral