Bystrica po štyroch prehrách konečne uspela, Zvolen skúšal mladíkov

Hokejisti HC'05 Banská Bystrica.
Hokejisti HC'05 Banská Bystrica. (Autor: Radovan Stoklasa - TASR)
TASR|15. dec 2020 o 21:14

Liptovský Mikuláš nenadviazal na prvú výhru v sezóne.

BRATISLAVA. Hokejisti Dukly Trenčín prehrali v utorok na domácom ľade s HC'05 Banská Bystrica 1:2 v utorňajšej dohrávke 9. kola Tipos extraligy.

O výhre Banskej Bystrice rozhodol Kabáč

Do bránky Banskej Bystrice sa premiérovo postavil Belányi. V úvodnej tretiny však mal iba minimum práce.

Oba tímy sa iba sťažka dostávali do šancí. Väčšie množstvo príležitostí si vďaka presilovým hrám síce vypracovala Banská Bystrica, ale na LaCouveeho nevyzreli.

Domácu ľahkovážnosť potrestal v 34. minúte Drew, ktorý zostal nikým nepokrytý na pravom kruhu a strelou do hornej časti bránky poslal Banskú Bystricu do vedenia. V závere druhej tretiny však vyrovnal Kettunen.

Výhru Banskej Bystrice zabezpečil v 53. minúte Kabáč, keď presne zakončil z rýchlej akcie. Trenčania v závere nevyužili presilovku ani power play.

Zvolen triumfoval aj s mladíkmi v zostave

Hokejisti Zvolena zvíťazili v predohrávke 24. kola nad Liptovským Mikulášom 2:1.

Zvolenčania nastúpili s viacerými mladými hráčmi, úvod bol z ich strany opatrný, no napokon išli do vedenia v presilovke, keď sa presadil po peknej kombinácii celej formácie z kruhu Nuutinen.

O necelé dve minúty zaujala šarvátka domáceho Bondru s Robertsonom, hostia hrali presilovku a dokonca o dvoch hráčov po faule Tibenského, nevyužili ju v trvaní 80-tich sekúnd.

Domáci šli do vedenia o dva góly ešte na konci prvej tretiny, keď skóroval Helewka. Jediný gól hostí zaznamenal v 44. minúte Rudolf Huna.

Tipos extraliga - 9. kolo - dohrávka:

Trenčín - Banská Bystrica 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 40. Kettunen (Berisha, Okuliar) - 34. Drew (Mistele, Winquist), 53. Kabáč (Lamper, Breton)

Rozhodovali: Stano, Hronský - Šoltés, Durmis, vylúčení: 3:4, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov

Trenčín: LaCouvee - Lemcke, Ackered, Bokroš, Zeleňák, Rajnoha, Urban, Ilenčík - Berisha, Kettunen, Okuliar - Sádecký, Paukovček, Hecl - Valach, Rehuš, Bezúch - Kukuča, Švec, Ferényi

Banská Bystrica: Belányi - Žiak, Ďatelinka, Drew, Breton, Demo, Petrinec, Giertl, Hudec - Lamper, Tamáši, Kabáč - Faško-Rudáš, Winquist, Mistele - Vybíral, Rob. Huna, Kraut - Melcher, Šimun, Výhonský

Tipos extraliga - 24. kolo - predohrávka:

Zvolen - Liptovský Mikuláš 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Góly: 11. Nuutinen (Melancon, Zuzin), 18. Helewka (Betker, Zuzin) - 44. Rudolf Huna (Robertson, Petran)

Rozhodovali: Müllner, Štefik - Vyšný, M. Orolin, vylúčení: 7:6 na 2 min., navyše: Bondra (Zvolen) 10 minút za bitku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Zvolen: Rahm - Hatala, Betker, Melancon, Meliško, Kubka, Hraško, Gajdoš, Čunderlík - Kelemen, Mikúš, Bondra - Nuutinen, Helewka, Zuzin - Marcinek, Tibenský, Stupka - Ďuriš, Gubančok, Chlepčok

L. Mikuláš: Kaarlehto - Robertson, Pavúk, Valtola, Petran, Mezovský, Jesus, Rusina, Droppa - Štrauch, Oško, Rudolf Huna - Hamráček, Lištiak, Bača - Tullio, McShane, Portokalis - Haluška, Uhrík, Surový

Hlasy po zápase

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Vážime si toto víťazstvo, pretože Liptovský Mikuláš odohral dobrý zápas. Z našej strany sme si povedali čo chceme hrať a chlapci to splnili. Naše tri body sú zaslúžené, teší nás, že zostali doma.

Mrzia nás nepresné prihrávky, ale bolo tam viac plusov, či streľba, tlak do bránky, organizácia hry. Museli sme sa vysporiadať so zraneniami niektorých hráčov zo základu, ale tí, čo ich zastúpili, sa šance chytili."

Milan Jančuška, tréner Liptovského Mikuláša: "Som spokojný s herným prejavom mužstva. Boli sme vyrovnaným súperom Zvolenu. Nahnevaný som na prvú tretinu, konkrétne na vylúčenia, ktoré boli veľmi prísne. Zhodou okolností sme inkasovali dva góly v oslabení.

Za stavu 2:0 pre domácich sa už ťažšie hrá, ale podarilo sa nám vrátiť do zápasu kontaktným gólom. Bolo tam veľa situácií, ktoré znesú prísnejšie meradlo. Urobili sme však i veľa chýb, ale celkovo môžem byť spokojný. Iba kúsoček nás delil od bodovania v tomto stretnutí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bystrica po štyroch prehrách konečne uspela, Zvolen skúšal mladíkov