Terén alebo cesta, Sagan sa o Riu ešte nerozhodol

Hoci posledná akcia na horskom bicykli Saganovi nevyšla, na svoju "mladícku lásku" rozhodne nezanevrel.
Hoci posledná akcia na horskom bicykli Saganovi nevyšla, na svoju "mladícku lásku" rozhodne nezanevrel. (Autor: facebook, Peter Sagan)
SITA|25. apr 2016 o 12:14

Úradujúci majster sveta v cestných pretekoch jednotlivcov chce absolvovať aj druhé preteky horských bicyklov, ktoré mu povolil jeho zamestnávateľ tím Tínkoff - 30. apríla v českých Tepliciach.

GRAZ. Peter Sagan skončil svoju prvú súťaž cross country po necelých siedmich rokoch v rakúskom Grazi po páde doudieraný a so zničeným bicyklom.

Neznamená to však, žeby na horské bicykle zanevrel.

Úradujúci majster sveta v cestných pretekoch jednotlivcov chce absolvovať aj druhé preteky horských bicyklov, ktoré mu povolil jeho zamestnávateľ tím Tínkoff - 30. apríla v českých Tepliciach.

"Nič som si nezlomil, ani sa vážne nezranil. Do pretekov v Tepliciach sa dám do poriadku. A tiež potrénujem, aby som tam skončil výrazne lepšie ako v Rakúsku. Chcem ukázať, že som na tom lepšie, než som ukázal teraz," uviedol Peter Sagan v rozhovore pre denník Šport.

Sagan osvedčil typickú črtu svojej súťaživej povahy, keď povedal, že pád ho nesmie zastaviť, ale motivovať.

"Pády patria k cyklistike. Poučil som sa a idem ďalej. Teším sa na Teplice," pokračoval Sagan pre Šport.

Majster sveta z Richmondu 2015 vlani vybojoval pre Slovensko miestenku pre účasť na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro v cestnej cyklistike.

Teraz sa otvára možnosť, aby sa tak stalo aj v pretekoch horských bicyklov.

V súvislosti s jeho možnou ambíciou nazbierať body do rebríčka UCI pre účasť aj v pretekoch cross country v Riu Sagan podotkol: "Zatiaľ som verejne nepovedal, či to chcem alebo nie. Na rozhodnutie ešte mám nejaký čas. V prvom rade potrebujem sám seba presvedčiť, že ak by som sa aj rozhodol pre štart v pretekoch horských bicyklov v Riu, chcel by som tam docieliť aj nejaký výsledok. Ešte som nepovedal áno ani v súvislosti s olympijským štartom v cestných pretekoch jednotlivcov," vysvetlil Sagan pre Šport.

Blížiace sa majstrovstvá Európy horských bicyklov vo švédskej Huskvarne (5.- 8. 5.) by znamenali konfrontáciu s kontinentálnou špičkou, tieto preteky však víťaz nedávneho monumentu Okolo Flámska určite nestihne.

"Vtedy sa už budem v Kalifornii pripravovať na tradičné preteky, na ktorých štartujem od začiatku svojej profesionálnej kariéry," vylúčil Sagan svoj štart na ME v horských bicykloch.

Preteky Okolo Kalifornie majú začiatok 15. mája a Sagan na nich bude obhajovať celkový triumf z minulého roka.

Slovenský jazdec je v Kalifornii rekordérom v počte etapových víťazstiev, doteraz ich nazbieral trinásť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Terén alebo cesta, Sagan sa o Riu ešte nerozhodol