Tenista Martin dostal v Novej Kaledónii eso cez pásku

Andrej Martin.
Andrej Martin. (Autor: ARCHÍVNE TASR)
SITA|2. jan 2013 o 12:01

Turnaj v Nouméi možno zrušia. Oblasťou sa preháňa cyklón a organizátori nemajú halu, kam by zápasy presunuli.

NOUMÉA. Slovenský tenista Andrej Martin na vlastnej koži pocítil, čo môžu narobiť experimentálne úpravy pravidiel. Na challengeri ATP v Nouméi v Novej Kaledónii dostal eso "cez pásku".

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) totiž počas prvých troch mesiacov nového roka na podujatiach tejto úrovne overuje, či by plynulosti hry prospelo akceptovanie podaní, ktoré sa dotknú hornej obruby siete.

"V zápase 1. kola sa mi to stalo dvakrát. Pri mojom servise súper zareagoval a hralo sa ďalej. Ja som na príjme suverénne pustil loptu zberačovi," s úsmevom skonštatoval Andrej Martin, ktorý napokon zdolal Japonca Tošihideho Macuiho 6:2, 6:4.

Proti jednotke turnaja, Belgičanovi Stevovi Darcisovi, si však v osemfinále možno nezahrá.

"Dnes sa to začalo. Keď sme išli na večeru, tak ma skoro odfúklo. Tešil som sa na to, takýto zážitok nemám každý deň," odľahčene podotkol 23-ročný Bratislavčan na margo cyklónu Freda, ktorý úraduje v tejto oblasti a prevzal rolu riaditeľa podujatia.

"Indoor tu nie je žiadny. Ak sa počasie nezlepší, zrušia turnaj," uviedol 23-ročný 203. hráč renkingu A. Martin, ktorý sa budúci týždeň predstaví v kvalifikácii Australian Open.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenista Martin dostal v Novej Kaledónii eso cez pásku