Turnaj majsteriek presunuli. Prvýkrát sa uskutoční v Mexiku

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová po triumfe na WTA Finals 2019.
Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová po triumfe na WTA Finals 2019. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. sep 2021 o 16:35

V minulosti ho vyhrala aj Dominika Cibulková.

PETROHRAD. Turnaj majsteriek 2021 presunuli z čínskeho Šen-čenu do mexickej Guadalajary. Informoval o tom web Ženskej tenisovej asociácie (WTA). 

Mnohé významné športové podujatia presunuli z najľudnatejšej krajiny sveta do iných lokalít pre cestovné obmedzenia spojené s pandémiou koronavírusu.

Od budúcej sezóny až do roku 2030 by sa mali MS WTA opäť konať v Šen-čene. Guadalajara v marci hostila turnaj WTA. Po prvý raz sa koncoročný vrchol ženskej tenisovej sezóny uskutoční v Mexiku (8.- 14. novembra).

"Chcem sa poďakovať organizátorom turnaja v Guadalajare a Octagonu za to, že nám podali pomocnú ruku v tejto sezóne a za možnosť napísať ďalšiu vzrušujúcu kapitolu tohto finálového príbehu," povedal Steve Simon, predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ WTA.

Na turnaj sa kvalifikuje osem najlepších tenistiek sezóny. Aktuálne je na čele rebríčka "Porsche Race to the WTA Finals" svetová jednotka Ashleigh Bartyová pred Bieloruskou Arynou Sabalenkovou a Češkou Barborou Krejčíkovou.

V minulosti sa Turnaj majsteriek podarilo vyhrať aj Slovenke Dominike Cibulkovej. V roku 2016 zdolala vo finále Nemku Angelique Kerberovú 6:3, 6:4. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Turnaj majsteriek presunuli. Prvýkrát sa uskutoční v Mexiku