Bezos bol vo vesmíre skôr ako Tsitsipas na WC. Tenistov čaká zmena pravidiel

Stefanos Tsitsipas.
Stefanos Tsitsipas. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. nov 2021 o 16:27

Dlhá návšteva toalety u Stefanosa Tsitsipasa vzbudila množstvo kritiky.

BRATISLAVA. Dlhé návštevy tenistov na toaletách počas súťažných zápasov budú od novej sezóny zrejme minulosťou.

Mužský profesionálny okruh ATP prijal od roku 2022 pravidlo o maximálne trojminútovej prestávke na vykonanie potreby. Informoval o tom web BBC.com.

Čas začne hráčom plynúť vstupom na toaletu a bude sa zaznamenávať prekračovanie limitov. Rovnaký zdroj pripomenul, že každý tenista bude mať počas zápasu iba jednu povolenú prestávku na tzv. odskočenie si a to vždy po skončení setu.

Ďalšie dve minúty budú dovolené na prezlečenie športového odevu.

Fanúšikovia už na sociálnych sieťach posmešne reagovali, že toto nové pravidlo bude bičom na Gréka Stefanosa Tsitsipasa. Finalista tohtoročného Roland Garros neskôr na US Open vzbudil vznetlivú reakciu svojho britského súpera Andyho Murrayho.

Počas vzájomného zápasu si "odskočil" na záchod a trvalo to dlhých osem minút, kým sa vrátil na dvorec. Podľa BBC je v tenise dlhé roky zaužívané, že hráči si počas návštevy toalety "čistia myseľ" zaťaženú zápasovým dianím.

Tsitsipas napokon uspel v päťsetovej dráme 1. kola US Open proti Murraymu, ale po zápase si od bývalej svetovej jednotky nevypočul príjemné slová.

"Viem, že nijako neporušil pravidlá, ale stratil môj rešpekt. Myslím si, že americký miliardár Jeff Bezos odletel skôr do vesmíru ako sa Tsitsipas vrátil z toalety na kurt," komentoval vtedy nahnevaný Murray.

Nemec Alexander Zverev k rovnakej téme ironicky podotkol: "Stefanos hrá dobre a môže získať titul. To však len v prípade, keď nestrávi na toalete čas podobný ceste na mesiac..."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bezos bol vo vesmíre skôr ako Tsitsipas na WC. Tenistov čaká zmena pravidiel