Ženy odštartujú kvalifikáciu na Wimbledon, predstavia sa tri Slovenky

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková.
Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. jún 2023 o 10:01

Do bojov zasiahne aj Jana Čepelová.

BRATISLAVA 27. júna (SITA) - Dvaja z troch slovenských tenistov zvládli pondelkové úvodné zápasy kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže vo dvojhre mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny v londýnskom Wimbledone.

Norbert Gombos zdolal 31. nasadeného Američana Nicolasa Morena de Alborana za 81 minút 6:2, 2:6, 6:4 a Lukáš Klein zvíťazil nad Čechom Vítom Kopřivom za 68 minút 6:3, 6:4.

Nedarilo sa tretiemu slovenskému reprezentantovi Jozefovi Kovalíkovi, ktorý v dueli prvého kola kvalifikácie neprešiel cez 19-ročného Taliana Lucu Nardiho.

Tridsaťročný Bratislavčan využil iba dva zo 14 brejkbalov a prehral za rovné dve hodiny 2:6, 6:4, 4:6.

Gombos sa v druhom kvalifikačnom kole stretne s Francúzom Laurentom Lokolim, Klein zabojuje o postup vo finále kvalifikácie proti Japoncovi Šintatovi Močizukimu.

Účasť v hlavnej súťaži má zo Slovákov istú len Alex Molčan na základe postavenia v singlovom rebríčku ATP.

V utorok sa v kvalifikácii predstavia tri slovenské tenistky. Viktória Hrunčáková ako 21. nasadená hráčka nastúpi v prvom kole proti Argentínčanke Paule Ormacheovej.

Na Rebeccu Šramkovú čaká Bieloruska Iryna Šimanovičová a Jana Čepelová si zmeria sily so šiestou nasadenou Srbkou Olgou Danilovičovou. Priamo do hlavnej súťaže zasiahne slovenská singlová jednotka Anna Karolína Schmiedlová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ženy odštartujú kvalifikáciu na Wimbledon, predstavia sa tri Slovenky