Serene gratulujú známe osobnosti. Hrdá je aj bývalá prvá dáma USA

Serena Williamsová po poslednom zápase kariéry na US Open 2022.
Serena Williamsová po poslednom zápase kariéry na US Open 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. sep 2022 o 09:25

Američanke blahoželali James, Phelps či Magic.

NEW YORK. Americká tenistka Serena Williamsová vypadla v treťom kole US Open, keď nestačila na Austrálčanku Ajlu Tomljanovičovú.

Hviezdna hráčka pred turnajom naznačila, že môže byť jej záverečný, čomu zodpovedala aj atmosféra po zápase a gratulácie osobností z celého sveta.

Williamsová sa priamo na kurte prihovorila k fanúšikom, rodine, sestre i súperkám. Zvlášť sa poďakovala rodičom, ktorí ju i staršiu sestru Venus nasmerovali na vrchol. Koniec však ešte definitívne nepotvrdila.

To, čo urobila nemá obdobu

Hviezdnej tenistke gratulovalo mnoho osobností zo sveta športu aj mimo neho. Golfista Tiger Woods a bývalá prvá dáma USA Michelle Obamová ju označili za najlepšiu hráčku.

"Serena, si doslova najúžasnejšia. Na kurte aj mimo neho. Ďakujem ti za inšpiráciu k plneniu našich snov," napísal Woods na sociálnej sieti twitter ešte po jej výhre v druhom kole nad Anett Kontaveitovou z Estónska.

"Gratulujem k úžasnej kariére! Mali sme šťastie, že sme mohli sledovať mladé dievča z Comtonu, ktoré sa stalo jednou z najväčších športovkýň všetkých čias.

Som na teba hrdá a nemôžem sa dočkať, keď budeš vychovávať mladé talenty," napísala Obamová na sociálnej sieti.

Jej úspechy vyzdvihli aj hviezdy basketbalovej NBA ako napríklad štvornásobný držiteľ ocenenia MVP s rovnakým počtom titulov LeBron James:

"Gratulujem k neuveriteľnej kariére. To, čo si urobila pre šport a pre ženy, nemá obdobu. Bolo mi cťou sledovať tvoju cestu, vždy sme vedeli, že si najlepšia."

Pridal sa k nemu aj člen basketbalovej siene slávy, Magic Johnson.

"Práve sme boli svedkami záverečného US Open pre najlepšiu hráčku všetkých čias, Serenu Williamsovú! Pre šport, tenis, celý svet a každé malé dievča znamená veľmi veľa. A ešte viac pre každé malé dievča tmavej pleti," napísal.

Úspechy hovoria samé za seba

Do štvrtého kola tohtoročného US Open sa prebojovala 18-ročná Coco Gauffová. Mladá tenistka neskrývala obdiv voči slávnej krajanke:

"Ďakujem, Serena. Vďaka tebe verím svojmu snu. Tvoj vplyv nedokážem ani zďaleka vyjadriť slovami. A za to ti ďakujem, si najlepšia hráčka všetkých čias."

Williamsová oslávi tento mesiac 41. narodeniny, pričom svoj prvý Grand Slam získala v roku 1999. Jej vytrvalosť vyzdvihol jeden z najúspešnejších plavcov v histórii Michael Phelps:

"Bola naozaj zábava sledovať Serenu. Zmenila nielen tenis, ale pomohla k nástupu novej generácie. Jej úspechy hovoria samé za seba, obdivujem však, že sa jednoducho nevzdáva. Na kurte, ani mimo neho."

Serena Williamsová získala 23 grandslamových titulov v dvojhre. Naposledy na Australian Open 2017, v čase, keď už bola tehotná s dcérou Olympiou.

Na vytúženú 24. singlovú trofej z podujatí veľkej štvorky, ktorou by vyrovnala historický rekord Austrálčanky Margaret Courtovej zatiaľ nedosiahla.

Počas kariéry vyhrala sedemkrát Wimbledon a Australian Open, šesťkrát US Open a trikrát sa tešila z triumfu na Roland Garros.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serene gratulujú známe osobnosti. Hrdá je aj bývalá prvá dáma USA