Serena Williamsová našla novú záľubu po skončení kariéry, chystá sa napísať ďalšie knihy

Serena Williamsová.
Serena Williamsová. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. okt 2023 o 16:50

Niekdajšia americká tenisová hviezda už vydala dve knihy.

NEW YORK. Niekdajšia americká tenisová hviezda Serena Williamsová už má po športovej kariére a okrem materských povinností sa rozhodla venovať aj písaniu kníh.

S vydavateľstvom Random House Publishing Group podpísala zmluvu na dve publikácie.

Prvou budú "intímne pamäte", v ktorých plánuje otvoriť mnoho tém od svojho detstva a raného tenisového tréningu, cez mimoriadne úspešnú kariéru vrátane všetkých prekážok a neúspechoch, ktoré na tejto ceste znášala. Kniha zatiaľ nemá názov známy nie je ani dátum vydania.

"Tak dlho som sa sústredila len na víťazstvá a nikdy som sa neposadila, aby som sa obzrela späť a premýšľala o svojom živote a kariére.

Počas posledného roka som si naozaj užila čas s mojou rozrastajúcou sa rodinou a mohla osláviť svoje úspechy či preskúmať svoje ďalšie vášne.

Nemohla som byť na dokonalejšom mieste, aby som uskutočnila takýto osobný intímny projekt," uviedla 23-násobná grandslamová šampiónka v dvojhre, ktorá sa v lete stala druhýkrát matkou.

Druhá kniha tiež ešte nemá názov, Williamsová v nej "ponúkne pravidlá života, ktoré vychádzajú z jej skúseností filantropky, advokátky či kariéry 'investičného jednorožca'."

Bola tiež producentkou životopisného filmu s názvom Kráľ Richard o jej rodine, ktorý bol nominovaný na Oscara.

V spolupráci s dvomi skúsenými vojakmi pracuje na liečbe bolesti a starostlivosti o svaly, ktoré majú pomáhať veteránom pri zotavovaní.

Serena Williamsová sa so súťažným tenisom definitívne rozlúčila vlani na turnaji US Open v New Yorku, na ktorom sa prebojovala do 3. kola dvojhry.

Počas mimoriadne úspešnej kariéry k 23 singlovým grandslamovým titulom pridala ďalších 14 deblových titulov po boku staršej sestry Venus.

Počas kariéry tiež bola uznávaná za búranie rasových a rodových bariér v športe aj mimo neho.

Spomenuté dve plánované knihy nebudú prvé v portfóliu Sereny. Ešte v roku 2009 vydala memoáre pod názvom On the Line a vlani aj detskú obrázkovú knihu s názvom Dobrodružstvá Qai Qai.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serena Williamsová našla novú záľubu po skončení kariéry, chystá sa napísať ďalšie knihy