Krajší koniec si ani nemohla priať. Menia sa kulisy a Jamrichovú čakajú nové výzvy

Na snímke je slovenská tenistka Renáta Jamrichová.
Na snímke je slovenská tenistka Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Matej Hank|17. júl 2024 o 15:15

Renáta Jamrichová ukončila juniorskú kariéru.

BRATISLAVA. Keď Emerson Jonesová poslala loptičku do autu a rozhodkyňa zakričala game, set and match, ostala stáť ako prikovaná.

Ovládli ju emócie, nevedela, čo má robiť a hlavnej rozhodkyni zabudla podať ruku. Nič to však nemení na tom, že sa zapísala do histórie All England Clubu.

Renáta Jamrichová totiž získala trofej pre víťazku juniorskej dvojhry najslávnejšieho tenisového turnaja na svete - Wimbledonu.

Stala sa druhou Slovenkou, ktorá sa na londýnskej tráve tešila z titulu. Pred 23 rokmi sa to podarilo Daniele Hantuchovej, ktorá uspela v zmiešanej štvorhre.

"Išla som do turnaja s tým, že je to môj posledný juniorsky turnaj. Nechcela som hlavne prehrať v prvom kole," povedala po návrate na tlačovej konferencii.

Jamrichová na turnaji podávala výborné výkony, štatistiky niektorých setov naznačovali, že hrá najlepšia tenistka sveta. Vo finále neurobila ani jednu dvojchybu.

Finále proti rovnakej súperke

Pre Slovenku išlo už o druhý singlový titul na grandslamovom turnaji. Prvý prišiel na tohtoročnom Australian Open.

Čo sa v článku dočítate?

  • V čom bolo finále v Londýne iné ako v Austrálii?
  • Akú mala taktiku na svoju súperku?
  • Aký turnaj najbližšie Jamrichovú čaká?
  • Koľko turnajov odohrá do 18-tich rokov?
  • S kým večerala po triumfe vo Wimbledone?
  • Čo sa jej páčilo na hre Rogera Federera?

"Boli to veľmi rozdielne turnaje aj čo sa týka počasia. V Austrálii bolo veľmi teplo a sucho, Wimbledon bol zase studený a mokrý. Ale asi Wimbledon bolo ťažšie vyhrať," porovnala.

Zaujímavosťou je, že v oboch finále čelila rovnakej súperke - Emerson Jonesovej.

"Bola som trochu pokojnejšia, keďže som zhruba vedela, čo hrá a čo bude na mňa skúšať. Na druhej strane, cítila som trochu tlak, keďže som ju už raz zdolala.

Očakávalo sa, že by som ju mohla znova zdolať. Bol to trochu stres, keďže som videla, že je vo forme a hladko postúpila do finále," povedala o zápase Jamrichová.

Pre Slovenku to bol podobný zápas ako v Austrálii. Tam však Jonesová mohla byť vo väčšej pohode, keďže hrala pred domácimi fanúšikmi. Zážitok bol však, že hrali na jednom z najväčších kurtov v areáli.

VIDEO: Renáta Jamrichová po návrate z Wimbledonu

"Myslím si, že obe sme sa zlepšili a ten zápas bol na inej kvalitatívnej úrovni. Bol to jeden z najlepších juniorských zápasov, ktoré som odohrala. Bolo to tesné, rozhodlo pár loptičiek," opísala.

Na Jonesovej bolo vidieť, že ak sa hralo viac úderov, dokázala Jamrichovú ubehať.

"Veľmi dobre vedela odhadnúť, kam budem posielať údery. Mojou taktikou bolo hrať dlhé, rýchle lopty, aby to nestíhala a mohla som si tak vytvoriť tlak do troch-štyroch úderov," povedala pre Sportnet.

Wimbledon si však Slovenka náramne užila.

"Je to môj najobľúbenejší grandslamový turnaj, takže som veľmi šťastná, že sa mi juniorskú kariéru podarilo takto ukončiť a mohla som si zahrať na kurte číslo 1. Už keď videla rozpis, kde budem hrať, tak ma to naplnilo šťastím," spomenula.

Slovenská reprezentantka v tenise Renáta Jamrichová.
Slovenská reprezentantka v tenise Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)

Vo finále čelila Jamrichová aj jednému úsmevnému momentu, keď pri svojom podaní zahrala eso, no čiarová rozhodkyňa ohlásila aut.

Keď si vzala jastrabie oko, loptička bola hlboko v kurte.

Koniec jednej éry

Ako Jamrichová povedala, Wimbledonom sa skončila jej juniorská éra a teraz ide presedlať na seniorský tenis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Krajší koniec si ani nemohla priať. Menia sa kulisy a Jamrichovú čakajú nové výzvy