Bez Nadala či Kyrgiosa. Davis Cup by však nemal vynechať Djokovič

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: SITA/AP)
TASR|15. aug 2022 o 17:54 (aktualizované 15. aug 2022 o 19:53)

Nemci nominovali Alexandra Zvereva.

MADRID. Rafael Nadal nebude v septembri súčasťou španielskeho tímu v skupinovej fáze Davisovho pohára. Španieli si v boji o postup na finálový turnaj zmerajú v B-skupine sily s Kanadou, Srbskom a Kórejskou republikou.

Srbsko by mal v skupinovej fáze reprezentovať aj Novak Djokovič.

Nadal nehral od tohtoročného Wimbledonu – z grandslamového turnaja odstúpil pre zranenie brušného svalstva pred semifinále.

Návrat na dvorce ho čaká tento týždeň na americkom turnaji Cincinnati Masters, potom plánuje zabojovať na US Open o tretí grandslamový titul v sezóne. Finálový turnaj DC je na programe od 23. novembra v Malage.

V skupinovej fáze Davisovho pohára sa však predstaví Nemec Alexander Zverev, hoci ho momentálne stále trápi zranenie členka.

V C-skupine si na domácej pôde v Hamburgu zahrá proti Francúzsku, Belgicku a Austrálii, ktorej bude chýbať tohtoročný finalista Wimbledonu Nick Kyrgios.

"Bolo by skvelé mať Nicka v tíme, ale nebude k dispozícii," citovala agentúra AFP austrálskeho daviscupového kapitána Lleytona Hewitta.

Návrat na dvorce by mohol absolvovať v Hamburgu aj Djokovič. Naposledy hral vo finále Wimbledonu, kde zdolal Kyrgiosa a získal 21. grandslamový titul.

Z Cincinnati sa odhlásil pre požiadavky ohľadom vakcinácie proti ochoreniu Covid-19 a z rovnakého dôvodu je nepravdepodobný i jeho štart na US Open.

Djokovič naďalej odmieta očkovanie napriek tomu, že mu bráni v účasti na viacerých turnajoch. Informácie priniesla agentúra AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bez Nadala či Kyrgiosa. Davis Cup by však nemal vynechať Djokovič