Bojovala so súperkou a víriacim sa vetrom. Osaková postúpila

Naomi Osaková.
Naomi Osaková. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. mar 2022 o 10:57

Pre bývalú svetovú jednotku to bol prvý zápas od prehry s Anisimovovou.

INDIAN WELLS. Japonská tenistka Naomi Osaková má za sebou úspešný návrat na súťažné kurty. V prvom kole dvojhry na podujat BNP Paribas Open v americkom Indian Wells zdolala domácu Sloane Stephensovú 3:6, 6:1, 6:2.

V súboji dvoch grandslamových víťaziek Osaková prehrávala v úvode tretieho setu 0:2, ale potom sériou šiestich gemov úplne prevalcovala svoju súperku. Posledný gem vyhrala na nulu pri podaní Stephensovej.

Zápas trval bez šiestich minút dve hodiny a obom súperkám strpčoval život studený a víriaci sa vietor s rýchlosťou do 50 km/h.

Pre bývalú svetovú jednotku Osakovú to bol prvý zápas od prehry s Amandou Anisimovovou v 3. kole na januárovom Australian Open v Melbourne.

Dvadsaťštyriročná Japonka má na konte štyri grandslamové tituly, ale po sérii slabších výsledkov a súťažných prestávok spojených s narušenou psychikou klesla na 78. priečku rebríčka.

"Bola to náročná skúška, miestami som mala pocit, že bojuje o život. Bojovala som proti súperke, ale aj silnému vetru. Naozaj skvelý test bol tento zápas, som hrdá na seba," vyslovila sa Naomi Osaková.

Práve v Indian Wells v roku 2018 vyhrala Osaková prvý zo svojich siedmich titulov na ženskom profesionálnom okruhu.

Na prestížnom turnaji v kalifornskej púštnej oáze hrá po prvý raz od roku 2019.

"Mávam dlhé prestávky. Cítim, že potrebujem viac hrať a dostať sa do zápasového rytmu. Len tak si dám šancu na lepšie výsledky," doplnila Osaková.

Jej súperka Stephensová nedávno ovládla turnaj v mexickej Guadalajare a posunula sa na 38. priečku rebríčka WTA.

Z hľadiska rozohratosti aj vzájomnej predzápasovej bilancie (2:0) bola favoritkou proti Osakovej, ale napokon nezvíťazila.

Stephensová je víťazka US Open z roku 2017 a v renkingu WTA bola najvyššie na treťom mieste. Na konte má rovnako ako Osaková sedem titulov vo dvojhre.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bojovala so súperkou a víriacim sa vetrom. Osaková postúpila