Djokovič je opäť svetová jednotka, Swiateková je už na druhom mieste

Srbský tenista Novak Djokovič.
Srbský tenista Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. mar 2022 o 11:15

Alex Molčan si polepšil o jedno miesto.

BRATISLAVA. Srbský tenista Novak Djokovič sa vrátil na čelo svetového rebríčka ATP. O 20 bodov preskočil Rusa Daniila Medvedeva, ktorý stratil post jednotky po prehre v 3. kole Indian Wells s Gaelom Monfilsom.

Finalista kalifornského turnaja Rafael Nadal sa posunul na tretiu pozíciu. Španielov finálový premožiteľ Taylor Fritz z USA poskočil o dvanásť miest na ôsmu priečku, čo je jeho nové kariérne maximum.

V elitnej stovke je jediný slovenský singlista, Alex Molčan figuruje na 66. mieste a v porovnaní s predošlým vydaním s polepšil o jednu pozíciu.

Líderkou ženského rebríčka je naďalej austrálska tenistka Ashleigh Bartyová. Vedie suverénne o 2204 bodov pred Poľkou Igou Swiatekovou, ktorá sa na druhú pozíciu vyšvihla zo štvrtej priečky vďaka triumfu v Indian Wells.

Najlepšia slovenská singlistka Kristína Kučová figuruje na 78. priečke (pohoršila si o jedno miesto, pozn.), v elitnej stovke je aj 92. Anna Karolína Schmiedlová.

Lídrami deblových rebríčkov zostali Chorvát Mate Pavič a Češka Kateřina Siniaková. Filip Polášek medzi mužmi poskočil z 13. na 11. miesto, Viktória Kužmová medzi ženami klesla zo 64. na 66. post.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič je opäť svetová jednotka, Swiateková je už na druhom mieste