Djokovič nemal ísť na olympiádu, pripravila ho o rekord, vraví expert

Novak Djokovič po finále US Open 2021.
Novak Djokovič po finále US Open 2021. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. sep 2021 o 16:45

Ak by vyhral vo finále US Open 2021, dosiahol by výhru na všetkých štyroch grandslamoch v jednej sezóne.

BRATISLAVA. Jeden víťazný zápas chýbal Srbovi Novakovi Djokovičovi k zavŕšeniu jedného z najväčších počinov v histórii tenisu.

Ak by vo finále US Open zdolal Rusa Daniila Medvedeva, tešil by sa z triumfu na všetkých štyroch grandslamových turnajoch v jednom kalendárnom roku.

To sa zatiaľ naposledy podarilo Austrálčanovi Rodovi Laverovi v roku 1969, ale srbský tenisový expert Goran Bubanj si myslí, že to ani náhodou netreba porovnávať.

"Čo dokázal Laver pred vyše 50 rokmi, nemá nič spoločné s dnešným tenisom. Bol to pán hráč, ale boli iné časy. Tri zo štyroch turnajov Grand Slamu sa vtedy hrali na tráve a ani ďalšie aspekty pre porovnanie vtedajšieho tenisu so súčasným neobstoja.

Môžeme pokojne hovoriť z hľadiska náročnosti a prípravy o inom športe," cituje Gorana Bubanja web tennisworldusa.com.

Podľa niekdajšieho trénera srbskej daviscupovej reprezentácie sa Djokovič v honbe za všetkými veľkými víťazstvami v tomto roku dopustil osudnej chyby, keď súhlasil s účasťou na olympijských hrách v Tokiu.

Napokon nezískal zlato a ani medailu pod piatimi kruhmi a mal oveľa menej času na prípravu na US Open. "Viem, že Novak mal dilemu, či ísť alebo neísť na olympijské hry. Napokon sa rozhodol, že pôjde a to bola chyba po všetkých stránkach. Veci sa napokon vyvinuli tak, že nezískal ani titul na US Open, hoci bol k nemu blízko.

V rozhodujúcej chvíli na neho doľahla ťarcha očakávaní a nabitý program z celého roka. Pritom US Open 2021, a nie olympijské Tokio, bol pre neho najdôležitejší turnaj kariéry," myslí si Bubanj.

Napriek tejto kritike je srbský odborník presvedčený o tom, že o roku 2021 sa raz bude hovoriť ako o dôležitej súčasti éry Novaka Djokoviča. "Zakrátko pridá ďalšie víťazné grandslamové turnaje a stane sa najlepším tenistom histórie.

A k tomu mu výrazne dopomohli práve úspechy na veľkých turnajoch v tomto roku. Verím tomu, že aj o 50 rokov sa o sezónu 2021 bude hovoriť ako o sezóne Novaka Djokoviča," dodal Bubanj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič nemal ísť na olympiádu, pripravila ho o rekord, vraví expert