Djokovič sa zaočkovať nenechá. Som pripravený vynechať Wimbledon a Roland Garros, hovorí

Srbský tenista Novak Djokovič.
Srbský tenista Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. feb 2022 o 09:16

Na oboch turnajoch má obhajovať titul.

LONDÝN. Srbský tenista Novak Djokovič je podľa vlastných slov pripravený vynechať najbližšie dva grandslamové turnaje Roland Garros a Wimbledon, pokiaľ ich organizátori umožnia štart iba hráčom zaočkovaným proti COVID-19.

Líder svetového rebríčka ATP to povedal v rozhovore pre BBC.

"Som si vedomý dôsledkov môjho rozhodnutia nedať sa zaočkovať proti koronavírusu. Viem, že bez vakcinácie nemôžem v tejto chvíli cestovať na väčšinu turnajov," uviedol 20-násobný grandslamový šampión.

Djokovič však očakáva, že skôr sa povinnosť mať očkovanie proti covidu bude v budúcnosti uvoľňovať, a ešte niekoľko rokov bude môcť hrať.

Srbský tenista sa však ohradil voči tomu, že by patril medzi antivaxerov.

"Nikdy som nebol proti očkovaniu. Vždy som však podporoval možnosť voľby, čo si do svojho tela dáte," vysvetľoval pre BBC. Doplnil, že ako dieťa absolvoval povinné očkovania.

Djokovič už neštartoval na januárovom Australian Open, kde mal obhajovať titul z vlaňajška. Austrálske úrady mu odobrali víza a kauza sa dostala až pred federálny súd v Melbourne, na ktorom Djokovič neuspel s odvolaním.

Voľba medzi očkovaním a obhajovaním titulu v Melbourne bola pre tenistu vraj ľahká.

"Pretože princípy, ktorými sa riadim v súvislosti s mojim telom sú oveľa dôležitejšie ako čokoľvek iné. Snažím sa, aby bolo moje telo v súlade," uviedol Djokovič pre BBC.

Možnosť, že sa nechá proti covidu zaočkovať v budúcnosti nevylúčil. "Nikdy som nebol proti vakcinácii. Rozumiem snahe zvládnuť dostať šírenie vírusu pod kontrolu a dúfam, že čoskoro tento problém pominie," dodal 34-ročný Djokovič.

Na Roland Garros aj na Wimbledone by mal obhajovať titul.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič sa zaočkovať nenechá. Som pripravený vynechať Wimbledon a Roland Garros, hovorí