V USA menia pravidlá. Djokovič môže po ročnej pauze štartovať na US Open

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. mar 2023 o 21:13

Je to pre mňa najdôležitejší turnaj na americkej pôde, povedal v nedávnom rozhovore.

BRATISLAVA. V USA odhlasovali ukončenie núdzových opatrení COVID-19. Znamená to, že srbský tenista Novak Djokovič bude môcť štartovať na poslednom grandslame sezóny US Open.

Informáciu priniesol aj portál tennisworldusa.org.

Tridsaťpäťročný Djokovič s vo Flushing Meadows predstavil naposledy v roku 2021, keď vo finále prehral s Rusom Daniilom Medvedevom.

Keďže nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19, vlani sa do USA nedostal. Z rovnakého dôvodu chýbal v tejto sezóne na dvoch turnajoch kategórie Masters v Indian Wells a Miami, ktorý sa ešte aktuálne hrá.

Djokovič sa na US Open tešil z triumfu trikrát, keď turnaj ovládol v rokoch 2011, 2015 a 2018. Päťkrát prehral vo finále.

Vyjadril sa, že neľutuje to, že nemohol nastúpiť v Indian Wells a Miami.

VIDEO: Zostrih zápasu Daniil Medvedev - Novak Djokovič vo finále US Open 2021

"Nie, neľutujem nič. Život ma naučil, že ľútosť vás len brzdí a drží vás v minulosti. A to ja nechcem. Zároveň nechcem žiť príliš v budúcnosti a chcem byť čo najviac v prítomnosti," povedal pre televíziu CNN.

"Je škoda, že som nemohol hrať v Indian Wells a Miami. Milujem tie turnaje, mal som tam veľa úspechov. Zároveň to však bolo moje vedomé rozhodnutie a vedel som o možnosti, že tam nepôjdem," pokračoval.

"Tak to je a dúfam, že tento rok sa to ohľadom US Open zmení. To je pre mňa najdôležitejší turnaj na americkej pôde," uviedol ešte pred rozhodnutím senátu.

Na čele mužského tenisového rebríčka bol najdlhšie spomedzi všetkých hráčov v histórii (380 týždňov) a nedávno ho na pozícii svetovej jednotky vystriedal víťaz Indian Wells, 19-ročný Carlos Alcaraz.

"Gratulujem mu, zaslúžil si návrat na prvé miesto," povedal Djokovič na adresu mladého Španiela. Na druhé miesto ho odsunul koncom januára práve Djokovič, keď vyhral grandslamový Australian Open.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V USA menia pravidlá. Djokovič môže po ročnej pauze štartovať na US Open