Kyrgios sa po Riu a Tokiu nezúčastní ani na OH v Paríži

Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. jan 2024 o 18:38

Ako dôvod uviedol zlé zaobchádzanie, ktoré zažil v období pred OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

BRATISLAVA. Austrálsky tenista Nick Kyrgios oznámil, že nebude reprezentovať svoju krajinu na tohtoročných olympijských hrách v Paríži.

Ako referuje web insidethegames.biz, ako dôvod uviedol zlé zaobchádzanie, ktoré zažil v období pred OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

Následnú olympiádu v japonskom Tokiu vynechal pre obmedzenia súvisiace s pandémiou COVID-19.

Predvlaňajší wimbledonský finalista vo dvojhre i šampión Australian Open vo štvorhre poukázal na vyhlásenie šéfky austrálskej výpravy v Riu Kitty Chillerovej pred olympiádou v Brazílii, že jeho správanie je monitorované.

Kyrgios sa v tom čase prezentoval niekoľkými výstrelkami na kurte i mimo neho, čo sa nie každému pozdávalo. Kyrgios sa nakoniec zriekol účasti v Riu.

„Spôsob, akým sa ku mne správal Austrálsky olympijský výbor a šéfka výpravy Kitty Chillerová, nikdy nezabudnem. Jedna vec, ktorú môžem zaručiť, je tak to, že ak budem fit a pripravený hrať, nebudem k dispozícii na olympiádu,“ povedal Kyrgios.

Hovorca Austrálskeho olympijského výboru po vypočutí tenistových komentárov uviedol, že „každý športovec má právo robiť vlastné rozhodnutia o svojej športovej budúcnosti a tieto rozhodnutia budú rešpektované“.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kyrgios sa po Riu a Tokiu nezúčastní ani na OH v Paríži