Osaková je po roku vo štvrťfinále v Miami. Tentoraz si to váži omnoho viac

Naomi Osaková.
Naomi Osaková. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. mar 2022 o 09:38

V Miami Gardens si Osaková v osemfinále poradila s Američankou Alison Riskeovou.

MIAMI. Japonská tenistka Naomi Osaková sa po roku opäť prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 1000 v Miami na Floride.

Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by za ten rok dosiahla výsledky zodpovedajúce kreditu štvornásobnej grandslamovej šampiónky a bývalej svetovej jednotky.

Lenže 24-ročná rodáčka z Osaky sa dlhodobo trápi pre psychické úzkosti a za celý rok bola iba raz vo štvrťfinále - začiatkom tejto sezóny na prípravnom turnaji v Melbourne pred Australian Open. V rebríčku WTA spadla z druhého na 77. miesto.

Aktuálne v Miami Gardens si Osaková v osemfinále poradila s Američankou Alison Riskeovou 6:3, 6:4. Riskeová je v rebríčku o 27 priečok vyššie ako Osaková, ale to sa možno čochvíľa zmení. Japonka v druhom sete prehrávala 0:2, ale sériou štyroch gemov otočila na 4:2 a to už bol dostatočný náskok. Pri svojom podaní využila druhý mečbal.

"Aj vlani som bola v Miami vo štvrťfinále, ale každý to bral ako samozrejmosť po titule z Australian Open a vyše dvadsiatich víťazných zápasoch v sérii. Teraz je situácia iná a som oveľa viac vďačná za postup do osmičky najlepších," uviedla Osaková.

"Riskeová hrá trochu neortodoxne, nie je ľahké prekuknúť jej štýl so zvláštnou trajektóriou úderov. Tri dni predtým som nehrala, tak mi chvíľu trvalo, kým som sa do toho dostala," dodala víťazka siedmich turnajov na ženskej profiúrovni.

Jej najbližšou súperkou bude Američanka Danielle Collinsová, ktorá vyradila Tunisanku Ons Jabeurovú 6:2, 6:4. Toto víťazstvo posunie finalistku Australian Open z jedenásteho na minimálne ôsme miesto rebríčka WTA.

Osaková vedie v bilancii nad Collinsovou 2:0, oba zápasy odohrali na tvrdom povrchu v rokoch 2018 a 2019. "Ak sa Naomi dostane do tempa a predvádza svoj vrcholný tenis, je veľmi náročné ju zdolať," uviedla Collinsová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Osaková je po roku vo štvrťfinále v Miami. Tentoraz si to váži omnoho viac