Ruud postúpil do životného finále, v ňom ho vyzve 18-ročný Španiel

Casper Ruud.
Casper Ruud. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|1. apr 2022 o 21:10 (aktualizované 2. apr 2022 o 07:56)

Nór doposiaľ najlepšie výsledky dosahoval na antuke.

MIAMI. Nórsky tenista Casper Ruud sa stal prvým finalistom dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Miami. V piatkovom semifinále zdolal v pozícii nasadenej šestky Argentínčana Francisca Cerundola hladko 6:4, 6:1 za 1:35 h.

Cerundolo je obrovským prekvapením turnaja. Ako 103. hráč sveta sa dostal až do semifinále, nikto s nižším renkingom nikdy takto ďaleko v Miami nebol. Po turnaji by sa mal dostať na 51. miesto, čo by bolo jeho nové maximum.

Casper Ruud postúpil do najväčšieho finále v kariére.

Dvadsaťtriročný Nór už síce vyhral na hlavnom okruhu sedem titulov, ale všetky boli z najnižšej kategórie ATP 250. Doposiaľ na prestížnej úrovni ATP Masters 1000 vždy prišiel nanajvýš do semifinále.

Ruud je pritom známy ako antukár, až šesť doterajších titulov zo siedmich získal na najpomalšom povrchu. Aj všetky jeho doterajšie semifinálové účasti na úrovni Masters 1000 sa udiali na antukových podujatiach.

Že sa prvýkrát v kariére dostane do finále takto prestížneho turnaja práve na tvrdom povrchu, by sa tiež dalo nazvať prekvapením. V Miami navyše pred týmto ročníkom nemal vyhratý ani jeden zápas.

Jeho finálovým súperom bude Španiel Carlos Alcaraz. Len osemnásťročný tenista zvládol v Miami aj ďalšie napínavé stretnutie, keď obhajcu vlaňajšieho triumfu Poliaka Huberta Hurkacza zdolal v dvoch tajbrejkoch 7:6 (5), 7:6 (2).

"Prežívam obrovské emócie, o tomto som sníval ako dieťa. Aj na finále musím nastúpiť, ako keby to bolo prvé kolo. Musím udržať nervy na uzde. Užijem si to, bude to nádherné finále," citovala španielskeho tínedžera agentúra APA.

ATP Miami 2022

Dvojhra - semifinále:

Casper Ruud (Nór.-6) - Francisco Cerundolo (Arg.) 6:4, 6:1

Carlos Alcaraz (Šp.-14) - Hubert Hurkacz (Poľ.-8) 7:6 (5), 7:6 (2)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ruud postúpil do životného finále, v ňom ho vyzve 18-ročný Španiel