Tenis: Masters Cup začal pre Nadala víťazne

Rafael Nadal porazil Richarda Gasqueta.
Rafael Nadal porazil Richarda Gasqueta. (Autor: REUTERS)
SITA|11. nov 2007 o 09:38

ŠANGHAJ 11. novembra (SITA) - V úvodnom zápase tenisového Masters Cupu v čínskom Šanghaji (celková dotácia 4,45 mil. USD, tvrdý povrch v hale Qui Žong) zdolal Španiel Rafael Nadal Francúza Richarda Gasqueta ...

ŠANGHAJ 11. novembra (SITA) - V úvodnom zápase tenisového Masters Cupu v čínskom Šanghaji (celková dotácia 4,45 mil. USD, tvrdý povrch v hale Qui Žong) zdolal Španiel Rafael Nadal Francúza Richarda Gasqueta za 126 minút 3:6, 6:3, 6:4. Svetová dvojka získala do tabuľky Zlatej skupiny prvé víťazstvo, nováčik na tomto vrcholnom podujatí Gasquet si bude musieť na prvý bod ešte počkať.

V stretnutí skvelej úrovne prehral Nadal stratou jediného podania prvý set, ale postupne spresnil hru a od polovice druhého setu takmer nekazil. Prvý francúzsky zástupca na koncoročnom turnaji majstrov od roku 2001 Gasquet predviedol výborný výkon, ale v závere na výborne disponovaného súpera nestačil. Nadal premenil za stavu 5:4 pri svojom podaní prvý mečbal. V celom stretnutí urobil iba 20 nevynútených chýb (bilancia 20:34) a nechal zabudnúť na nedávnu potupnú prehru z finále turnaja ATP Masters Series v Paríži s Davidom Nalbandianom, keď v druhom sete utŕžil ´kanára´.

V druhom nedeľňajšom stretnutí Zlatej skupiny nastúpia proti sebe ďalší dvaja šanghajskí debutanti: Srb Novak Djokovič a Španiel David Ferrer.


Zlatá skupina:

  • Rafael Nadal (2-Šp.) - Richard Gasquet (8-Fr.) 3:6, 6:3, 6:4
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Masters Cup začal pre Nadala víťazne