Čaká ho duel so Zverevom. Klein vyhral prvý zápas na grandslame

Slovenský tenista Lukáš Klein počas Australian Open 2024.
Slovenský tenista Lukáš Klein počas Australian Open 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jan 2024 o 06:55 (aktualizované 16. jan 2024 o 12:35)

Dôležité boli dva úspešné tajbrejky.

Australian Open 2024

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Lukáš Klein (SR) - Soon-Wo Kwon (Kór. rep.) 7:6 (0), 4:6, 7:6 (3), 6:3

Alexander Zverev (Nem.-6) - Dominik Köpfer (Nem.) 4:6, 6:3, 7:6 (3), 6:3

MELBOURNE. Slovenský tenista Lukáš Klein postúpil prvýkrát v kariére do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V úvodnom kole zdolal v pozícii úspešného kvalifikanta Soon-woo Kwona z Kórejskej republiky po setoch 7:6 (0), 4:6, 7:6 (3), 6:3.

Jeho ďalší súper bude v noci na štvrtok SEČ šiesty nasadený Nemec Alexander Zverev, ktorý vyradil svojho krajana Dominika Köpfera 4:6, 6:3, 7:6 (3), 6:3.

Klein zaznamenal prvé víťazstvo v hlavnej súťaži na podujatí veľkej štvorky.

V roku 2022 v grandslamovej premiére vo Wimbledone prehral po dramatickom päťsetovom boji s domácim Britom Liamom Broadym.

Proti Kwonovi mu nevyšiel úvod zápasu, prehrával 0:3, no vynútil si tajbrejk, v ktorom nedovolil uhrať súperovi ani jedinú loptičku.

Slovenský tenista Lukáš Klein počas Australian Open 2024.
Slovenský tenista Lukáš Klein počas Australian Open 2024. (Autor: TASR/AP)

Druhé dejstvo získal vo svoj prospech Kwon, no v ďalších dvoch setoch mal navrch Klein. Vo štvrtom za stavu 4:3 prelomil podanie ázijského hráča a v deviatom geme premenil pri vlastnom servise druhý mečbal.

Zápas trval tri hodiny a desať minút a Klein si v ňom pomohol 59 víťaznými údermi vrátane 16 es. Aj svoj druhý mečbal premenil esom.

"V prvom sete mal súper výhodu brejku, aj tak sa mi ho podarilo vybojovať v tajbrejku. Mal som pocit, že hrá veľmi dobre a rýchlo. Tlačil ma a to som nechcel. Neskôr som v tajbrejku vyhral tretí set a to bola moja veľká výhoda.

Potom som už bol aktívnejší a podarilo sa mi ho aj zatlačiť. Je to skvelý pocit postúpiť. Som rád, že sa mi to podarilo," povedal vo vysielaní Rádia Slovensko.

Klein má v úvode sezóny sľubnú formu. Na turnaji ATP v Brisbane postúpil z kvalifikácie do 2. kola, keď získal skalpy Francúza Quentina Halysa, Američana Maximea Cressyho i Argentínčana Sebastiana Baeza.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čaká ho duel so Zverevom. Klein vyhral prvý zápas na grandslame