Sen o tenise ho dohnal na ôsmu operáciu. Súperi mu poslali emotívny odkaz

Juan Martin del Potro.
Juan Martin del Potro. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA, TASR|23. mar 2021 o 21:45

Jeho cieľom je úspech na olympiáde v Tokiu.

LOS ANGELES. Argentínsky tenista Juan Martin del Potro absolvuje už štvrtú operáciu pravého kolena v snahe predstaviť sa v lete na olympijských hrách v Tokiu.

Tridsaťdvaročný hráč sa chirurgickému zákroku podrobí v utorok v Chicagu. Na dvorcoch chýba od zranenia v júni 2019 na londýnskom turnaji v Queen's Clube.

Odvtedy si ľahol pod nôž celkovo osemkrát.

"Bol som na konzultácii s Dr. Jorgem Chahlom a novinka je taká, že idem na ďalšiu operáciu," uviedol Del Potro na svojom instagramovom profile.

"Vyskúšali sme konzervatívnu liečbu, ale bolesť stále pretrváva. Chcem opäť hrať tenis a ísť na olympiádu, takže sme sa dohodli, že operáciu by som mal absolvovať čo najskôr," dodal 32-ročný tenista.

Okrem problémov aj smútok v rodine

Charizmatický Juhoameričan, ktorého tenisová biografia je výrazne ovplyvnená mnohými zraneniami, si nedávno v Buenos Aires prevzal ocenenie pre najlepšieho argentínskeho tenistu desaťročia.

Pri tejto príležitosti uviedol, že rok 2021 bude mať v jeho kariére mimoriadny význam. Jeho hlavný cieľ by mala byť úspešná účasť na olympijských hrách v Tokiu.

Momentálne však prežíva aj osobnú traumu.

"Nedávno mi umrel otec a veľmi ma to zasiahlo. Verím, že zhora mi bude posielať silu, aby som to ešte s tenisom skúsil. Aj rozhodnutie ísť ešte na operáciu je výsledkom mojej viery, že to ešte má význam," doplnil Del Potro.

Zdolával najlepších, tí mu teraz posielajú sily

Práve tenisový turnaj pod piatimi kruhmi je pre Del Potra vždy jeden z najdôležitejších v kariére. Z Londýna 2012 si odviezol bronz a z Ria de Janeiro 2016 dokonca striebro po štvorsetovej finálovej prehre s Andym Murraym.

O dva roky neskôr sa ešte dostal do semifinále Roland Garros, lenže potom ho v rozlete opäť zastavilo zranenie.

Víťaz US Open 2009 si na konci roka 2018 zlomil kolenné jabĺčko, neskôr mal podobný problém aj na turnaji v londýnskom Queen's Clube v júni 2019.

V singlovom rebríčku ATP mu aktuálne patrí 173. pozícia.

Juan Martin del Potro získal dve olympijské medaily.
Juan Martin del Potro získal dve olympijské medaily. (Autor: TASR/AP)

Del Potro zatiaľ nešpecifikoval dátum svojho návratu, ale takmer dvojmetrového Argentínčana už netrpezlivo očakávajú na kurtoch jeho najväčší rivali.

"Chýbaš nám DelPo. Celá ATP Tour ťa potrebuje," odkázal mu jeho španielsky súper Rafael Nadal.

"Všetci netrpezlivo čakáme na tvoj návrat," pridal sa legendárny Švajčiar Roger Federer.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sen o tenise ho dohnal na ôsmu operáciu. Súperi mu poslali emotívny odkaz