Tajili to takmer polrok. Sinner mal pozitívne testy na steroidy, suspendácii sa vyhol

Jannik Sinner
Jannik Sinner (Autor: TASR/AP)
TASR|20. aug 2024 o 16:48 (aktualizované 20. aug 2024 o 17:41)

Zakázanú látku údajne neužil úmyselne.

NEW YORK.Talianskeho tenistu Jannika Sinnera v marci dvakrát pozitívne testovali na anabolický steroid.

Šampión Australian Open sa však vyhol suspendácii, lebo podľa nezávislého tribunálu neužil zakázanú látku úmyselne.

Sinner tak bude môcť štartovať na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. Informovala o tom Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu (ITIA).

Sinner po marcovom pozitívnom teste prišiel o body a prémie, ktoré získal na turnaji ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells.

Vo vzorke jeho moču totiž našli malé stopy po metabolite clostebol, ktoré patrí na zoznam nedovolených podporných prostriedkov, pripomenula agentúra AP.

V medicíne sa využíva na oftalmologické a dermatologické účely. Po ôsmich dňoch mal Sinner pozitívnu aj mimosúťažnú vzorku, mohol však absolvovať ďalšie turnaje na ATP Tour.

Talian totiž pred tribunálom dokázal, že clostebol sa dostal do jeho tela pomocou masážneho spreja, ktorý použil jeden z členov jeho tímu.

Sinner je mužskou svetovou jednotkou a na US Open bude patriť k najväčším favoritom v mužskej dvojhre. Dobrú formu potvrdil v noci na utorok ziskom titulu na podujatí Masters v Cincinnati, keď vo finále zdolal domáceho Američana Francesa Tiafoea.

"Chcem za nešťastným obdobím, ktoré som prežíval v marci po dvoch pozitívnych testoch, urobiť hrubú čiaru. Budem sa snažiť robiť všetko pre to, aby moje kroky boli plne v súlade s programom Medzinárodnej agentúry pre tenisovú integritu. Chcem všetkých ubezpečiť, že mám v mojom tíme ľudí, ktorí precízne dbajú na dodržiavanie pravidiel," napísal 23-ročný Sinner na sociálnych sieťach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tajili to takmer polrok. Sinner mal pozitívne testy na steroidy, suspendácii sa vyhol