Vo finále Australian Open je znovu Američanka, tentoraz Collinsová

Danielle Collinsová.
Danielle Collinsová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. jan 2022 o 12:30

V semifinálovom súboji stratila len päť gemov.

Australian Open 2022

Dvojhra žien - semifinále:

Danielle Collinsová (USA-27) - Iga Swiateková (Poľ.-7) 6:4, 6:1

MELBOURNE. USA budú mať už tretíkrát v sérii zastúpenie vo finále ženskej dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open.

Po Sofii Keninovej, ktorá v roku 2020 turnaja ovládla, a Jennifer Brady sa tentokrát do súboja o prestížny titul prebojovala 28-ročná Danielle Collinsová.

Tá v druhom semifinále predviedla vynikajúci výkon a zaslúžene zdolala víťazku Roland Garros z roku 2020 Igu Swiatekovú 6:4, 6:1.

Collinsová mala vynikajúci vstup do zápasu. Súperke zobrala podanie hneď v úvodnom geme, zopakovala to aj v treťom a po svojom podaní viedla už 4:0.

Swiateková sa chytila až pri svojom treťom servise a i keď ho vyhrala až cez výhodu, v ďalšom priebehu dokázala set zdramatizovať. V ôsmom geme odvrátila tri setbaly pri podaní Collinsová a následne znížila na 4:5.

Američanka však dotiahla set do víťazného konca. V desiatom geme sa jej nerozklepali kolená a pomohla si najmä vynikajúcim servisom.

Druhý set mal rovnaký priebeh, Collinsová sa po dvoch brejkoch ujala vedenia 4:0 a Swiateková opäť znížila na 1:4, no ďalej sa už nedostala. Američanka jej druhýkrát nedovolila zdramatizovať set a vyhrala ho 6:1.

Postupom do finále prekonala svoje grandslamové maximum. Doteraz bola na turnajoch veľkej štvorky najvyššie v semifinále, podarilo sa jej to v roku 2019 práve v Melbourne a teraz sa posunula ešte o stupienok vyššie.

Teraz ju čaká domáca favoritka Bartyová. "Hrať proti svetovej jednotke a navyše v jej rodnej krajine bude veľkolepé. Nemôžem byť šťastnejšia. Bola to dlhá cesta, toľko rokov tvrdej práce," povedala po semifinále Collinsová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vo finále Australian Open je znovu Američanka, tentoraz Collinsová