Bude to úžasné finále Roland Garros. Jediná hráčka má zbrane proti Swiatekovej

Iga Swiateková.
Iga Swiateková. (Autor: SITA/AP)
Jana Sedláková|3. jún 2022 o 14:45

Vo finále žien na Roland Garros sa stretnú Iga Swiateková a Cori Gauffová.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Zdalo sa, že to je samozrejmosť, ktorá musí nevyhnutne nastať. Čokoľvek iné by bolo prekvapením. Takú veľkú favoritku si ženský tenisový grandslam nepamätá už dlho

Svetová jednotka Iga Swiateková neprehrala už 34 zápasov. Prehrala naposledy ešte 16. februára s Jelenou Ostapenkovou v Dubaji. Momentálne tak drží stále aktívnu ôsmu najdlhšiu sériu bez prehry v histórii ženského tenisu. Delí sa o ňu so Serenou Williamsovou, ktorá v roku 2013 vyhrala taktiež 34 zápasov.

Serenina staršia sestra Venus má dlhšiu šnúru bez prehry v podobe 35 duelov. Bolo to ešte v roku 2000. Už vo finále sa jej môže vyrovnať Swiateková.

Poľská tenistka zabojuje vo finále o svoj druhý grandslamový titul v kariére. Aj ten prvý získala v Paríži. Ale len ťažko by sme našli dva rozdielnejšie spôsoby, ako prísť ku grandslamovému titulu.

Swiateková hrala bezchybne

V roku 2020 vyhrala na pre pandémiu posunutej jesennej edícii turnaja. Bola nenasadená, bola to pomerne neznáma tínedžerka a bol to jej prvý turnajový titul.

Teraz je najväčšia favoritka.

Proti nej bude stáť najmladšia finalistka gradslamového turnaja od dôb Marie Šarapovovej na Wimbledone 2004. Američanka Cori Gauffová má osemnásť rokov a zaujala už v roku 2019, keď mala iba pätnásť rokov a dostala sa do štvrtého kola Wimbledonu. Seznačne vtedy vyradila v prvom kole svoju o 24 rokov staršiu krajanku Venus Williamsovú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bude to úžasné finále Roland Garros. Jediná hráčka má zbrane proti Swiatekovej