Je to ako deň a noc, tvrdia. Tenistom sa nepáči neustále obmieňanie loptičiek

Jessica Pegulová
Jessica Pegulová (Autor: TASR/AP)
SITA|27. mar 2024 o 16:17

Táto otázka sa opäť vynorila na povrch v súvislosti s turnajmi v Indian Wells a Miami.

BRATISLAVA.Neustále obmieňanie značiek loptičiek vyvoláva u tenistov aj tenistiek zmätok. Ako referuje web tennisworldusa.org, viacerí sa sťažujú na to, že ich to vystavuje riziku zranenia či iných fyzických problémov.

Hráči opätovne upozornili na túto záležitosť počas turnajov v Indian Wells a Miami. Napríklad podujatie v Indian Wells sa hralo s loptičkami značky Penn, kým loptičky pre turnaj na Floride dodával výrobca Dunlop. Tenisti tvrdia, že tento rozdiel ich nepotešil.

"Dokáže nás to ovplyvniť viac ako zmena kurtu. Nie je možné porovnávať jeden turnaj s druhým, pretože ak sú lopty rozdielne, nemožno to porovnávať,“ povedal americký tenista Taylor Fritz.

O rozdielnosti loptičiek na turnajoch hovorila aj britská hviezda Emma Raducanuová. "Veľmi nás to ovplyvní, keď si musíme meniť loptičky každý týždeň, najmä v mojom prípade po ťažkej operácii,“ prezradila.

Aj Američanka Jessica Pegulová tvrdí, že to nie je ideálne. "Tieto podmienky sú ako deň a noc. Keď sa loptičky neustále menia, je to naozaj ťažké,“ podotkla.

Rozdielnosť loptičiek, na ktorú tenisti upozorňujú, neumožňuje hráčom prispôsobiť sa konkrétnemu typu loptičiek, keďže ich vlastnosti sa menia prakticky pri každej akcii, čím sa zvyšuje riziko zranenia v oblasti ramena, ruky alebo zápästia.

V minulosti na tento problém poukázalo viacero hviezdnych hráčov ako Andy Roddick či Stan Wawrinka. Mnohí hráči tvrdili, že niektoré loptičky sú ťažké a iné zasa ľahké, čo znamenalo vyššie riziko zranení ramien a lakťov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Je to ako deň a noc, tvrdia. Tenistom sa nepáči neustále obmieňanie loptičiek