Je to ako v obývačke Snoop Dogga, reagujú tenisti. Na kurte stále cítiť marihuanu

Tenisti sa sťažujú na marihuanový oblak nad kurtom 17 na US Open.
Tenisti sa sťažujú na marihuanový oblak nad kurtom 17 na US Open. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|31. aug 2023 o 10:15

Malé množstvo drogy je v New Yorku legálne.

NEW YORK. Na grandslamových turnajoch sa hovorí predovšetkým o dianí na veľkých centrálnych kurtoch s veľkým hľadiskom ako sú Court Philip Chartier na Roland Garros či Rod Laver Arena na Australian Open. 

Hlavný kurt na prebiehajúcom US Open je Arthur Ashe Stadium. V prvých dňoch turnaja však väčšiu pozornosť pútal malý kurt číslo 17. Má malé hľadisko, kde sa pomestí 2500 divákov. 

Čím to je? 

Aj medzi hráčmi na turnaji si získal povesť drogového brlohu. Pri zápasoch totiž na kurte cítiť marihuanu. Organizátori si však s týmto problémom nevedia poradiť a zdroj šíriacej sa vône je pre nich záhadou.

Všimla si to aj wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová, ktorá tu odohrala zápas prvého kola. 

„Cítiť to tu naozaj riadne. Myslím, že je to len na sedemnástke. Kurt je od ostatných viac bokom. Skoro až v parku. Myslím, že odtiaľ to aj ide,“ reagovala česká tenistka na tlačovej konferencii po víťazstve nad Kórejčankou Han Na-le. 

Mať malé množstvo marihuany je v New Yoku od vlaňajška legálne. 

Olympijský šampión Alexander Zverev tiež postrehol, že nad 17. kurtom sa stále vznáša marihuanový oblak. 

„Vonia to tam ako v obývačke Snoop Dogga. Bože, je to úplne všade. Celý kurt je cítiť trávou,“ smial sa finalista US Open 2020. 

Na rovnaký problém sa posťažovala aj Maria Sakkariová. 

„Niekde cítite jedlo, niekedy sú to cigarety a niekedy marihuanu. Niektoré veci nemôžete ovplyvniť, pretože sme na otvorenom priestranstve. Za kurtom je park a ľudia si tam robia, čo chcú,“ reagovala grécka tenistka. 

Za kurtom sa nachádza Corona Park. Aj podľa člena ochranky na US Open Ricarda Rojasa cítiť marihuanu práve z parku. Po legalizácii drogy v New Yorku sa stala jej vôňa neoddeliteľnou súčasťou New Yorku. „Je to všade. Nedá sa pred tým uniknúť. Musíte si na to zvyknúť,“ cituje Rojasa idnes.cz. 

Na marihuanu sa sťažovali tenisti na US Open už pred rokom. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Je to ako v obývačke Snoop Dogga, reagujú tenisti. Na kurte stále cítiť marihuanu