Bol pri veľkej rekonštrukcii areálu. Forget končí ako riaditeľ Roland Garros

Guy Forget.
Guy Forget. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. dec 2021 o 16:45

Meno jeho nástupcu bude známe už čoskoro.

PARÍŽ. Guy Forget nepredĺži zmluvu s Francúzskou tenisovou federáciou (FFT) a nebude pokračovať na poste riaditeľa grandslamového tenisového turnaja Roland Garros v Paríži.

Niekdajší singlista má kontrakt do konca decembra 2021, riaditeľom podujatia je od roku 2016. Vedenie FFT meno Forgetovho nástupcu plánuje zverejniť už čoskoro.

Päťdesiatšesťročný Francúz narodený v marockej Casablance opúšťa aj post riaditeľa parížskeho turnaja Paris Masters, ktorému šéfoval od roku 2012.

FFT sa Forgetovi poďakovala za "nasadenie a príkladnú prácu, ktorú prispeli k rozvoju uvedených dvoch veľkých turnajov v medzinárodnom meradle".

Ako prvý o tom informoval denník L'Équipe a spomenul tiež, že Forgetovo meno figurovalo v medzinárodnej megakauze Pandora Papers.

FFT sa prípadom zaoberala a u Forgeta nenašla previnenie. "Neporušil hodnoty čestnosti a integrity," vyhlásila.

Pandora Papers je označenie vyšetrovania Medzinárodného konzorcia investigatívnych novinárov (ICIJ), ktoré odhalilo množstvo dokumentov o offshorových aktivitách a skrytých majetkoch 35 svetových lídrov, vrátane súčasných a bývalých prezidentov, predsedov vlád a hláv štátov, ako aj viac ako 100 miliardárov, celebrít a vedúcich predstaviteľov firiem.

Na vyšetrovaní sa podieľalo viac ako 600 novinárov zo 117 krajín sveta a 150 médií. Vyšetrovanie zverejnili v úvode októbra 2021.

Guy Forget bol v minulosti špičkový tenista, v rebríčku dvojhry bola jeho maximom 4. priečka v marci 1991. Pod jeho taktovkou prešiel areál turnaja Roland Garros veľkou rekonštrukciou, na Dvorci Philippa Chatriera pribudla zaťahovacia strecha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bol pri veľkej rekonštrukcii areálu. Forget končí ako riaditeľ Roland Garros