Gombos zvládol netypický tajbrejk, z postupu sa teší aj Kužmová

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: TASR)
TASR, SITA|13. jan 2022 o 06:50 (aktualizované 13. jan 2022 o 09:32)

V semifinále kvalifikácie prehrala Rebecca Šramková.

Australian Open 2022

Kvalifikácia - dvojhra mužov 2. kolo:

Norbert Gombos (SR-2) - Renzo Olivo (Arg.) 6:0, 3:6, 7:6 (6)

Kvalifikácia - dvojhra žien 2. kolo:

Viktória Kužmová (SR) - Jana Fettová (Chorv.) 6:4, 6:3

Cristina Bucsová (Šp.) - Rebecca Šramková (SR) 6:2, 7:5

MELBOURNE. Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do finále kvalifikácie dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open.

Argentínčana Renza Oliva zdolal za 2:18 h v troch setoch 6:0, 3:6, 7:6 (6) a pripojil s k Filipovi Horanskému, ktorý sa tiež predstaví vo finále kvalifikácie.

Rodák z Galanty hral v rozhodujúcom sete za stavu 6:6 netypický tajbrejk do desať bodov. A hoci bola skrátená hra plná prehraných bodov pri vlastnom servise, napokon ju pomerom 10:6 opanoval slovenský tenista.

Gombosa čaká v boji o postup do hlavnej súťaže domáci Matthew Ebden. V "pavúku" mužského singla má zo Slovákov zatiaľ istú miestenku iba Alex Molčan, ktorého čaká nasadená osmička Nór Casper Ruud.

Gombos bol v hlavnej súťaži v Melbourne Parku v predchádzajúcich dvoch rokoch 2020 a 2021, ale zatiaľ nemá na konte víťazný zápas.

Do finále kvalifikácie sa v ženskej časti turnaja prebojovala Viktória Kužmová, ktorá si poradila s Chorvátkou Janou Fettovou 6:4, 6:3.

Dôležitý bol najmä úvodný set, v ktorom Slovenka prehrávala 1:4, ale sériou piatich gemov skóre otočila. Napokon spravila o desať nevynútených chýb menej než jej súperka a v ďalšom súboji ju čaká Španielka Aliona Bolsovová-Zadoinovová.

Nedarilo sa Rebecce Šramkovej, ktorá podľahla v semifinále kvalifikácie Cristine Bucsovej zo Španielska 2:6, 5:7. Slovenke sa nedarilo na podaní. To prvé zapojila do hry len v 52% výmen a po druhom získala len 11 z 35 bodov.

Za stavu 5:6 v druhom sete odvrátila štyri mečbaly, ale piaty už nie. Šramková bola dosiaľ na grandslamovom turnaji v hlavnej súťaži iba raz. Bolo to práve na Australian Open v roku 2017, ale do 2. kola nepostúpila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Gombos zvládol netypický tajbrejk, z postupu sa teší aj Kužmová