Djokoviča zaradili do žrebu, súperku spoznala aj Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|13. jan 2022 o 06:39 (aktualizované 13. jan 2022 o 08:01)

Slovenského tenistu čaká nasadený Nór.

MELBOURNE. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová si v 1. kole Australian Open 2022 zmeria sily s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb, ktorý sa začal so 75-minútovým meškaním. Pôvodne sa mal začať o 5.00 SELČ, ale organizátori ho posunuli pre neistotu, či v mužskej časti dostane možnosť hrať Novak Djokovič.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión bol napokon súčasťou žrebu ako nasadená jednotka. V prvom kole by mal čeliť svojmu krajanovi Miomirovi Kecmanovičovi, no stále nie je potvrdené, či na turnaji nastúpi.

Austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke totiž zvažuje využiť svoju právomoc a srbskému obhajcovi titulu opätovne zrušiť víza. 

Isté však je, že v hlavnej časti nebude chýbať Alex Molčan. Tomu žreb pridelil nasadenú osmičku podujatia a účastníka Turnaja majstrov Nóra Caspera Ruuda.

Slovensko má vo dvojhrách zatiaľ tri miestenky, keďže okrem Schmiedlovej sa v ženskej časti turnaja predstaví aj 100. hráčka sveta Kristína Kučová. Tá o postup do 2. kola zabojuje proti Japonke Misaki Doiovej.

Kučová má s Doiovou čerstvú skúsenosť, minulý týždeň proti sebe nastúpili v 1. kole turnaja v Adelaide. Japonka zvíťazila 6:3, 3:6, 6:1.

Rus Daniil Medvedev, ktorý si vlani zahral v Melbourne finále, si ako turnajová dvojka na úvod skríži rakety so Švajčiarom Henrim Laaksonenom.

V ženskom singli je nasadenou jednotkou domáca Austrálčanka Ashleigh Bartyová, ktorá vstúpi do turnaja súbojom s niektorou z úspešných kvalifikantiek.

Trojnásobné slovenské zastúpenie v hlavnej súťaži tohtoročného Australian Open môžu ešte rozšíriť Filip Horanský, Norbert Gombos a Viktória Kužmová, ktorí sa predstavia vo finále kvalifikácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokoviča zaradili do žrebu, súperku spoznala aj Schmiedlová