Horanský dosiahol v Melbourne najlepší výsledok, zabojuje o hlavnú súťaž

Filip Horanský.
Filip Horanský. (Autor: TASR)
TASR, SITA|12. jan 2022 o 10:00

V troch setoch zdolal Rakúšana Jurija Rodionova.

Australian Open 2022

Kvalifikácia - dvojhra mužov 2. kolo:

Filip Horanský (SR) - Jurij Rodionov (Rak.-14) 7:6 (5), 4:6, 7:5

MELBOURNE. Slovenský tenista Filip Horanský postúpil do finále kvalifikácie na grandslamový turnaj Australian Open 2022.

Rakúšana Jurija Rodionova zdolal v troch setoch 7:6 (5), 4:6, 7:5 a v nasledujúcej fáze sa v piatok stretne s Čilanom Marcelom Barriosom Verom.

Horanský si v zápase pomohol piatimi esami a tiež odvrátil až 17 z 20 brejkbalových možností rakúskeho súpera. V rozhodujúcom sete zvládol kritické momenty v šiestom geme a v tom dvanástom získal kľúčový brejk.

Dvadsaťdeväťročný tenista premenil druhý mečbal pri podaní súpera oficiálne po troch hodinách a 13 minútach od začiatku zápasu.

V sumáre mimoriadne vyrovnaného súboja Horanský získal o štyri body viac ako jeho súper (137-133), nasadenej štrnástke Rodionovovi nepomohlo ani jedenásť es a celkovo 43 víťazných úderov.

Pre zverenca Karla Kučeru, ktorý je 193. v rebríčku ATP, je to najlepší výsledok v kvalifikácii na austrálsky turnaj. Pri svojej predošlej účasti v roku 2020 skončil v 2. kole, keď nestačil na iného Rakúšana Dennisa Novaka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Horanský dosiahol v Melbourne najlepší výsledok, zabojuje o hlavnú súťaž