Zaujala, keď mala pätnásť. V Paríži si zahrá prvé grandslamové finále

Americká tenistka Cori Gauffová.
Americká tenistka Cori Gauffová. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. jún 2022 o 18:25 (aktualizované 2. jún 2022 o 19:47)

V súboji o cenný titul vyzve svetovú jednotku.

Roland Garros 2022

Dvojhra žien - semifinále:

Cori Gauffová (USA-18) - Martina Trevisanová (Tal.) 6:3, 6:1

PARÍŽ. Americká tenistka Cori Gauffová sa stala druhou finalistkou Roland Garros 2022. Osemnástka turnajového pavúka si v semifinále poradila s Taliankou Martinou Trevisanovou jednoznačne 6:3, 6:1.

Iba osemnásťročná tenistka tak postúpila do svojho prvého grandslamového finále, v ktorom sa stretne s najvyššie nasadenou Poľkou Igou Swiatekovou.

Pre Gauffovú, ktorá zaujala tenisovú verejnosť už ako 15-ročná postupom do osemfinále Wimbledonu, je to najväčší úspech doterajšej kariéry.

Pre USA môže získať titul z Roland Garros po siedmich rokoch. V roku 2015 triumfovala Serena Williamsová po finálovej výhre nad Lucie Šafářovou.

Duel Gauffovej s Trevisanovou bol vyrovnaný len do stavu 3:3 v prvom sete. Potom taktovku prevzala mladá Američanka, ktorá dvakrát vzala súperke podanie a bez väčších problémov si postrážila vlastné.

Talianka v úvode druhého setu vyrovnala pri vlastnom podaní na 1:1, potom sa však nevyhla viacerým chybám a nenašla recept ani na Gauffovej servis. Tá piatimi víťaznými hrami po sebe ukončila zápas.

Vo veku 18 rokov sa stala najmladšou finalistkou na podujatiach tzv. veľkej štvorky od triumfu Marie Šarapovovej vo Wimbledone 2004.

"Budem šťastná bez ohľadu na to ako to dopadne vo finále. Moji rodičia ma budú milovať, nech bude výsledok akýkoľvek. Takže pôjdem do finále rovnako ako do hociktorého iného zápasu," poznamenala Gauffová.

V pozápasovom rozhovore vrátila aj k nedávnym incidentom so strelnými zbraňami v jej rodnej krajine. "Mier. Ukončite násilie so zbraňami," napísala po zápase fixkou do televíznej kamery.

"Idem do grandslamového finále, ale vo svete sa teraz deje veľa vecí a myslím si, že nie je dôležité stresovať sa pre tenisový zápas," skonštatovala Gauffová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zaujala, keď mala pätnásť. V Paríži si zahrá prvé grandslamové finále