Sme v Paríži. Tak koho trápi, že si dám čokoládový koláč? vraví premožiteľka Schmiedlovej

Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Američanke Cori Gauffovej v osemfinále dvojhry na Roland Garros.
Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Američanke Cori Gauffovej v osemfinále dvojhry na Roland Garros. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|5. jún 2023 o 20:30 (aktualizované 5. jún 2023 o 21:06)

Schmiedlová sa posunie v rebríčku WTA.

BRATISLAVA. Životný turnaj znie trochu nadnesene, keďže slovenská tenistka neprešla ani do štvrťfinále. Hoci v minulosti vybojovala na okruhu WTA aj turnajové tituly.

Grandslam je však iná liga. Na Roland Garros sa Anna Karolína Schmiedlová prvý raz prebojovala do druhého týždňa. 

V Paríži v boji o štvrťfinále však podľahla favoritke Cori Gaufovej 5:7, 2:6. 

Poľavila proti súperke zo 100. priečky?

Bol to zápas zvratov a prekvapení, pretože aj vlaňajšia finalistka Gauffová robila chyby. Miestami akoby jej loptičky uleteli meter za čiaru. 

„Na kurte bolo veľmi veterno. Najmä na jednej strane dvorca fúkal veľmi silný vietor. Keď som vlani hrala na kurte Philippa Chatriera nezdalo sa mi, že by tu bolo až tak veterno. V prvom sete ma to vyviedlo z miery a z 5:2 bolo razom 5:5, no koncovku som našťastie zvládla,“ hovorila Gauffová v prvom rozhovore pre Eurosport. 

Po úvodnom tlaku začala robiť nevynútené chyby. Mala problémy s druhým podaním. Lopty jej lietali a dovolila Schmiedlovej, aby z 2:5 vyrovnala na 5:5. 

Slovenská tenistka sa pomalšie dostávala do zápasu. No v prvom sete dokála v dlhých výmenách súperku prinútiť k chybám. Ale častejšie jej k tomu Gauffová sama pomáhala.

„Bolo to zvláštne. Výkon lietal hore – dole. Keď sa Gauffovej darilo, hrala priam skvele. Chodila na sieť, hrala neuveriteľné drop shoty a potom som zrazu nechápala, čo sa deje, keď jej loptička odletela za čiaru. Bol to nevyrovnaný zápas,“ hodnotila stretnutie tenisová legenda Chris Evertová. 

Naznačila, akoby si mladá tenistka dovolila povoliť v koncentrácii, že nastúpila proti hráčke, ktorá je vo svetovom rebríčku na 100. mieste.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sme v Paríži. Tak koho trápi, že si dám čokoládový koláč? vraví premožiteľka Schmiedlovej