Míňa loptičky, ktoré by nemala minúť. Osaková má pocit, že nehrá vo svojom tele

Naomi Osaková
Naomi Osaková (Autor: SITA/AP)
SITA|15. aug 2024 o 15:19

Je to zvláštny pocit, hovorí bývalá svetová jednotka.

BRATISLAVA. Japonská tenistka Naomi Osaková mala pred prerušením kariéry psychické problémy a už opäť trpí.

Štvornásobná grandslamová šampiónka a bývalá svetová jednotka tvrdí, že od svojho januárového návratu do profitenisu po vlaňajšom pôrode dcérky Shai má pocit, ako keby nehrala tenis vo svojom vlastnom tele. Na žiadnom turnaji v tomto roku sa jej nepodarilo prekročiť hranicu štvrťfinále.

"Môj najväčší problém momentálne nie sú prehry, ale to, že sa necítim ako vo svojom tele," napísala 26-ročná Osaková na svojom profile na Instagrame.

"Je to zvláštny pocit. Míňam loptičky, ktoré by som nemala minúť. A keď loptičku odpálim, niekedy je to jemnejšie, než na čo som bola predtým zvyknutá. Snažím sa hovoriť si: 'Je to v poriadku, ide ti to skvele. Len to musíš prekonať a ďalej hrať nátlakovo.' Psychicky ma to však vyčerpáva," skonštatovala Naomi Osaková podľa webu BBC Sport.

Aktuálne na turnaji WTA v americkom Cincinnati nestačila Osaková vo finále kvalifikácie na Američanku Ashlyn Kruegerovú 3:6, 6:2, 3:6. Čoskoro by sa dvojnásobná šampiónka mala predstaviť na US Open v New Yorku.

"Tento rok som odohrala niekoľko zápasov, v ktorých som mala pocit, že som sama sebou. Viem, že tento moment je pravdepodobne len malá fáza všetkých nových prechodov na iné povrchy - antuka, tráva, antuka, tvrdý povrch.

Momentálne sa však cítim tak, ako keby som bola čerstvo po pôrode, s tým jediným sa to dá porovnať. A to ma desí, lebo tenis hrám od troch rokov a raketu považujem za svoju predĺženú ruku," skonštatovala Osaková.

Napriek absencii kvalitných výsledkov a vyššieho rebríčkového postavenia (aktuálne 90. miesto) odohrala Japonka niekoľko skvelých zápasov, na ktoré môže byť hrdá. Najmä jej trojsetový a trojhodinový boj v 2. kole na Roland Garros proti neskoršej šampiónke Poľke Ige Swiatekovej (6:7 /1/, 6:1, 5:7) bol zrejme najlepší ženský zápas v tomto kalendárnom roku.

"Stále mám pocit, že veci, ktoré by mali byť pre mňa povinná rutina, sú pre mňa takmer úplne nové a musím sa ich učiť. A pritom by to malo byť pre mňa jednoduché ako dýchanie," uzavrela Osaková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Míňa loptičky, ktoré by nemala minúť. Osaková má pocit, že nehrá vo svojom tele