Slovenkám sa v Belehrade darilo, obe postúpili do osemfinále

Rebecca Šramková.
Rebecca Šramková. (Autor: Martin Baumann - TASR)
Sportnet|26. júl 2021 o 18:05

Slovenky zdolali chorvátske súperky.

Turnaj WTA v Belehrade

Dvojhra žien - 1. kolo: 

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Jana Fettová (Chorv.) 6:1, 6:2

Rebecca Šramková (SR) - Tereza Mrdezová (Chorv.) 6:3, 2:6, 6:4

BELEHRAD. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Belehrade. V prvom kole zdolala chorvátsku súperku Janu Fettovú jednoznačne 6:1, 6:2.

Rodáčka z Košíc vynikajúcim spôsobom vstúpila do prvého setu, keď získala úvodných gemov. V siedmom geme síce pustila súperku k dvom brejkbalom, ale napokon o svoj servis neprišla. 

Druhý set bol najmä v úvode vyrovnanejší. Od stavu 2:2 však opäť dominovala na kurte slovenská tenistka a štyrmi hrami po sebe ukončila zápas. Po len 70 minútach hry premenila pri vlastnom podaní prvý mečbal. 

Darilo sa aj Rebecce Šramkovej, ktorá zdolala ďalšiu chorvátsku tenistku Terezu Mrdezovú 6:3, 2:6, 6:4. V zápase až šesťkrát získala podanie súperky, ktorá jej pomohla ôsmimi dvochybami. Navyše, Šramková zaznamenala päť es. 

O osude zápasu rozhodol tzv. Tildenov gem, v ktorom získala Slovenka brejk. Ukončila sériu dvoch antukových prehier a v súboji o postup do štvrťfinále ju čaká Rumunka Jaqueline Adina Cristianová alebo Slovinka Kaja Juvanová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenkám sa v Belehrade darilo, obe postúpili do osemfinále