02.08.2024 08:30
Deň 7
Minúta po minúte
Live

Svetová jednotka jej nedala šancu. Schmiedlovej rozprávka nemá medailovú bodku

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová počas OH 2024.
Fotogaléria (5)
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová počas OH 2024. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|2. aug 2024 o 16:26

Slovenská tenistka získala v zápase o bronz len tri gemy.

Tenis na OH 2024

Dvojhra žien - o bronz:

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Iga Swiateková (Poľ.-1) 2:6, 1:6

PARÍŽ. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová obsadila na olympijských hrách 2024 v Paríži vo dvojhre konečnú štvrtú priečku.

Po tom, čo vyhrala úvodné štyri zápasy nestačila v semifinále na Donnu Vekičovú a v súboji o bronz ju jednoznačne zdolala Iga Swiateková.

Poľská tenistka, ktorá je neohrozenou svetovou jednotkou, síce v prvom sete prehrávala 1:2, ale následne získala 11 z 12 gemov.

Anna Karolína Schmiedlová však vďaka štvrtej priečke vylepšila slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti.

Daniela Hantuchová postúpila na OH 2012 v Londýne do osemfinále rovnako ako Dominika Cibulková na OH 2008 v Pekingu a Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney i na OH 1996 v Atlante.

Za éry ČSSR vybojoval Miloslav Mečíř na OH 1988 v Soule zlatú medailu vo dvojhre a bronzovú vo štvorhre po boku Milana Šrejbera.

Fotogaléria zo zápasu Anna Karolína Schmiedlová - Iga Swiateková na OH Paríž 2024

Priebeh zápasu o bronz na OH 2024

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu so Swiatekovou a po brejku v tretej hre sa ujala vedenia 2:1. Svetová jednotka však v ďalších minútach získala päť gemov za sebou a prvý set sa stal jej korisťou.

Slovenka sa snažila hrať aktívne a umiestňovať loptičky do rohov dvorca, no vo výmenách robila priveľa nevynútených chýb. Swiateková bola v úvodnom dejstve stopercentná pri využívaní brejkbalov.

V druhom sete Poľka odskočila Schmiedlovej na 4:1 a prvý vzájomný zápas s najlepšou slovenskou singlistkou už dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila prvý mečbal a získala bronzovú medailu.

Štatistiky zápasu Iga Swiateková - Anna Karolína Schmiedlová v zápase o bronz na OH 2024 v Paríži.
Štatistiky zápasu Iga Swiateková - Anna Karolína Schmiedlová v zápase o bronz na OH 2024 v Paríži. (Autor: Sofascore.com)

Napravila si tak chuť po prekvapujúcej semifinálovej prehre s Číňankou Čchin-wen Čeng. Schmiedlová vyhrala v Paríži štyri zápasy, pričom získala cenné skalpy Talianky Jasmine Paoliniovej i Češky Barbory Krejčíkovej.

Schmiedlová, 67. hráčka rebríčka WTA, bola jediná slovenská zástupkyňa v tenise na OH 2024. Pod piatimi olympijskými kruhmi sa prvýkrát predstavila už v roku 2016 v brazílskom Riu de Janeiro, kde postúpila do 2. kola.

"Samozrejme, smútok tam je, lebo byť štvrtý na olympiáde nie je až také príjemné, ale určite pred jej začiatkom by som to brala. Je to pre mňa veľký úspech, aj keď medailu nemám," uviedla Schmiedlová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Svetová jednotka jej nedala šancu. Schmiedlovej rozprávka nemá medailovú bodku