Olympijský víťaz nepríde reprezentovať. Bojkotuje Davisov pohár

Nemecký tenista Alexander Zverev.
Nemecký tenista Alexander Zverev. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. okt 2021 o 11:04

Nepáči sa mu formát súťaže.

BERLÍN. Nemecký tenista Alexander Zverev nebude štartovať na tohtoročnom finálovom turnaji Davisovho pohára.

Olympijský víťaz z Tokia nesúhlasí so zmenou systému tradičnej súťaže a potvrdil svoj bojkot.

"Formát treba zmeniť, za tým si stojím. Ja svoje slovo vždy dodržím. Chcem vyhrať skutočný Davisov pohár," povedal 24-ročný Zverev podľa agentúry DPA na tlačovej konferencii pred turnajom ATP vo Viedni.

Davisov pohár sa hral predtým v priebehu roka vždy doma u niektorého z tímov, ale v roku 2019 systém zmenili na turnajový spôsob. Niektorí hráči považovali totiž systém za zastaralý a chceli zmenu, Zverev však mal od začiatku iný názor.

Finálový turnaj mužského Davis Cupu sa uskutoční v novembri v Innsbrucku, Turíne a Madride. Každé mesto bude hostiť dve skupiny, v španielskej metropole sa odohrajú dve štvrťfinále, v Rakúsku a Taliansku po jednom.

Semifinále a finále sa uskutoční v Madride. Podujatie, ktoré vlani preložili pre pandémiu koronavírusu, je na programe od 25. novembra do 5. decembra.

V Madride sa odohrajú duely A a B-skupiny, v ktorej figurujú domáci Španieli, Rusi a Ekvádorčania, respektíve Kanada, Kazachstan a Švédsko. V Innsbrucku bude C a F-skupina, teda Francúzi, Briti a Česi, v F-ku sú domáci Rakúšania, Srbi a Nemci.

Turín privíta Chorvátov, Austrálčanov a Maďarov v D-skupine a Američanov, domácich Talianov a Kolumbijčanov v E-skupine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Olympijský víťaz nepríde reprezentovať. Bojkotuje Davisov pohár