Po triumfe podpísal najdlhší kontrakt v profipelotóne. Pogačar ostáva verný

Tadej Pogačar po výhre na Okolo SAE 2021.
Tadej Pogačar po výhre na Okolo SAE 2021. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. mar 2021 o 13:30

Úvod novej sezóny začal víťazstvom.

BRATISLAVA. Úradujúci víťaz prestížnej Tour de France slovinský cyklista Tadej Pogačar predĺžil zmluvu s tímom UAE Team Emirates, nová dohoda znie do konca roka 2026.

Dvadsaťdvaročný Slovinec je tak v profipelotóne jazdcom s najdlhším kontraktom. Informáciu priniesol web Cyclingnews.

Tadej Pogačar má dobrú formu aj v úvode aktuálneho ročníka, stal sa totiž celkovým víťazom prvých tohtoročných pretekov seriálu World Tour - premožiteľa nenašiel na podujatí Okolo Spojených arabských emirátov.

A po úspechu v domácom prostredí stajne podpísal novú zmluvu. Tá doterajšia znela do roku 2024.

"V tomto tíme sa cítim ako doma. Je tu výnimočná atmosféra medzi vedením tímu, jazdcami a realizačným tímom. Je to skvelé prostredie," uviedol Pogačar.

"Som tímu vďačný, že aj takouto formou potvrdil, že do mňa vkladá veľkú dôveru. A ja sa ju budem snažiť splatiť tvrdou prácou. Som vďačný za to, že môžem jazdiť po boku skvelých cyklistov. Verím, že spolu aj v tejto sezóne dosiahneme mnoho úspechov."

Tadej Pogačar je členom zoskupenia od roku 2019. Odvtedy zaznamenal viacero úspechov na etapových pretekoch, nad všetkými vyčnieva celkový triumf na minuloročnej Tour pred krajanom Primožom Rogličom.

"Verí nášmu projektu, my zase vkladáme dôveru do jeho jazdeckých schopností. Predlžujeme spoluprácu už tretíkrát, čo dokazuje zaangažovanosť oboch strán v celom projekte," ozrejmil tímový manažér Mauro Gianetti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Po triumfe podpísal najdlhší kontrakt v profipelotóne. Pogačar ostáva verný