23.05.2023 | Skupina B
23.05.2023 | Sk. B
3 - 4
(0:0, 1:2, 2:1, 0:1)
Po predĺžení

Švajčiari nastúpia na zápas bez najväčších hviezd, šanca Lotyšov stúpla

Nino Niederreiter proti Lotyšom nenastúpi.
Nino Niederreiter proti Lotyšom nenastúpi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. máj 2023 o 18:25

Výsledok zápasu rozhodne o osude Slovákov.

Správu aktualizujeme

RIGA. Po prvých dvoch zápasoch boli v očiach mnohých fanúšikoch na odpis. Všetko však zmenil víťazný duel proti Česku. Lotyšskí hokejisti môžu po piatich rokoch hrať opäť vo štvrťfinále majstrovstiev sveta. Navyše doma. Ak v utorok večer neprehrajú v riadnom hracom čase proti Švajčiarom, postúpia a pošlú Slovákov domov. 

"Historické víťazstvo nad Čechmi dalo tímu nádej, vieru a posadilo ho na pozitívnu vlnu," tvrdí hokejový reportér portálu Sportacentrs Ulvis Brože. 

Kým domáci vykorčuľujú na zápas nabudení, Švajčiari už majú vo vrecku víťazstvo v skupine. Lotyšské médiá pripomenuli negatívnu bilanciu z posledných rokoch.

Lotyši prehrali so Švajčiarmi 14 zápasov za sebou, ale pred niekoľkými týždňami pretrhli čiernu sériu, keď v príprave vyhrali v Rige 5:1.

"Trénera Švajčiarov Patricka Fischera zaskočilo, že lotyšskí hráči v tom zápase fyzicky jasne na ľade dominovali. Na majstrovstvách však majú Švajčiari lepší tím. Lotyšom chýba ešte jeden krok, aby vystúpili na vrchol. Súper je náročný, ale všetko je možné," vraví Brože.

Zápas Lotyšsko - Švajčiarsko je podľa očakávania vypredaný. Doteraz bolo úplne plno v Riga Arene len na sobotňajšom súboji Lotyšsko - Kazachstan. To už začala stúpať v hostiteľskej krajine hokejová horúčka. "Ľudia na internete vo veľkom zháňajú vstupenky. Všetci očakávajú, že to bude veľký zápas," dodáva novinár. 

Švajčiari však nastúpia na zápas bez svojich hviezd. Tréneri nechali oddychovať kapitána Nina Niederreitera, hviezdu New Jersey Nica Hischiera, Denisa Malgina z Colorada a obrancu Deana Kukana. Táto štvorica vyprodukovala v doterajšom priebehu turnaja 17 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Švajčiari nastúpia na zápas bez najväčších hviezd, šanca Lotyšov stúpla